(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Diamond dabs? Jazeker, de wereld van de cannabis-concentraten staat ook niet stil! Diamond dabs zijn (soms heel grote) kristallen van THCA, overgoten met een saus van live venom: terpenen en nóg meer cannabinoïden. Een super-exclusief goedje waar je knetterstoned van wordt, en dat smaakt zoals een bloeiende wiettop ruikt!

Cannabisconcentraten komen in allerlei vormen en namen. Je hebt shatter, wax, batter, oil, live resin en meer. En ondertussen zijn er dus ook diamond dabs, zoals we het voor het gemak maar even noemen. Diamond dabs of live resin diamonds of jar tech zoals ze ook wel genoemd worden, zijn zeer exclusief en zien er ook zo uit. Vooral macro foto’s van het spul zijn indrukwekkend. Dus laten we vooral eerst kijken naar diamond dabs, dan leggen we je daarna precies uit wat het is en hoe je ze maakt.

Diamond dabs

Dat ziet er allemaal smakelijk uit hè, kun je niet ontkennen. Het ziet bovendien zeer exclusief uit, en ogenschijnlijk moeilijk om te maken. Maar dat valt eigenlijk best mee. diamond dabs zijn namelijk een mengeling van een gekristalliseerd cannabis-concentraat met een olie-achtige ‘saus’ eroverheen.

De saus is ook gewoon concentraat, maar dan met een hoog gehalte aan terpenen (olie-achtige smaakstoffen). Zowel het kristal als de saus komen van dezelfde live resin BHO (Butane Honey Oil). Het is dus geen gekunstelde kwestie van kristallen maken en dan een kunstmatig sausje erover gieten.

Zelf diamond dabs maken

Als je zelf diamond dabs wil maken dan kan dat. Het is niet ontzettend ingewikkeld maar je moet wel weten hoe je een BHO concentraat maakt, en over een vacuum oven beschikken. Mensen die met andere woorden al bekend zijn met het maken van een goed BHO concentraat, kunnen vrij gemakkelijk ook diamond dabs maken.

1: De eerste stap is het maken van live resin met butaan als oplosmiddel. Live resin houdt in dat je alles in het proces zo koud mogelijk doet, om zoveel mogelijk terpenen te behouden. Terpenen zijn vluchtig, dus hoe kouder je alles doet, hoe meer terpenen in het uiteindelijke concentraat. Laat de wiet dus niet drogen maar vries het na de oogst direct in, en maak van de bevroren wiet je concentraat.

2: Wanneer het butaan eenmaal is vervlogen, hou je een niet-gepurged live resin concentraat over. Purgen is het schoonmaken van het concentraat van het oplosmiddel, door middel van verhitting en/of een vacuum, wordt ook het laatste butaan uit het concentraat gehaald. In het geval van diamond dabs, doe je in eerste instantie alleen een verhitting zonder vacuum op ongeveer 32 graden, tot maximaal 37 graden. Door de verhitting zal het meeste van het butaan uit het concentraat dampen.

3: Hierna doe je het concentraat, terwijl het nog zeer plakkerig en enigszins vloeibaar is, in een afgesloten glazen potje. Dit potje bewaar je bij een temperatuur boven kamertemperatuur, zodat de THCA-kristallen kunnen vormen. Dat duurt twee tot drie weken, en in principe net zolang tot je tevreden bent over de gevormde kristallen. In essentie laat je het butaan op deze manier héél langzaam uitdampen.

De kristallen ontstaan onder in het potje, terwijl het olie-achtige en rijk aan terpenen zijnde concentraat naar de bovenkant drijft. Let op dat je het potje geregeld opent, om gassen te laten ontsnappen. Doe je dit niet tijdens de weken op een temperatuur boven kamertemperatuur, dan kan het potje exploderen door de opgebouwde druk. Plaats het potje voor de zekerheid in een afgesloten bak, om ongelukken te voorkomen.

4: Als de gevormde kristallen naar je zin zijn, dan giet je het olie-achtige mengsel over in een apart potje. Nu kun je de kristallen en de olie apart purgen in een vacuum oven. Zo kun je de kristallen wat langer in de vacuum oven plaatsen (zo’n 72 uur) dat de terpenen (zo’n 60 uur), en behoud je maximale smaak. Hierna kun je de twee concentraten weer bij elkaar voegen, of gewoon apart dabben.

[Foto’s: Instagram]
(advertenties)