(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Vanuit Gent tekent Eef voor de eerste België-column van 2017. Daarin rept ze van een – geloof het of niet – alcoholvrij oud & nieuwfeestje in het land van Koning Alcohol. En zelf ging ze gewapend met pralines van canna-kokosolie en haar onafscheidelijke vaporizer de jaargrens over…

Een superfijn jaar vol warme vriendschappen, intens geluk, passie, inspiratie en romantische liefde gewenst!

Wie nog kerstverlof heeft, enjoy! Ikzelf neem het er ook nog even van. Maar vakantie houdt voor mij eigenlijk momenteel niet zo veel bijzonders in. Ik amuseer me wel thuis of spreek eens af met vrienden of familie maar ver kan ik niet gaan vanwege de hulpbehoevende bejaarde hond in huis.

Hond, katten, zoontje

Braaf hondje, kom maar jongen! [illustratie: doom.ko/Shutterstock]

De dagen beginnen hier veelal met het verschonen van zijn plekje. M’n slungelige windhond Tiga is nu 14. Goed uit de voeten kan hij niet meer, wandelen doet hij hoogstens nog tot in de voortuin. Zijn lange stelten van benen bemoeilijken hem om zijn evenwicht te bewaren en niet overal al zwalpend tegenaan te botsen.

Zolang hij er nog is blijf ik liever dicht bij huis. Het avontuur zal nog even op mij moeten wachten.

Maar eigenlijk hou ik wel van dit rustige leventje samen met mijn zoontje die hier de helft van de maand woont, de twee katten die elkaar niet kunnen uitstaan en de hond.

Ik was enorm dankbaar voor het bestaan van cannabis. Het transformeerde mijn toenmalig licht ontvlambaar lief in een mak lammetje

Jaren geleden kon ik hier alleen maar van dromen. Toen ik in een ongezonde relatie zat die veel meer downs dan ups kende en ik maar één wens had en dat was terug ruimte voor mezelf hebben.

Toen al was ik enorm dankbaar voor het bestaan van cannabis. Het transformeerde mijn toenmalig licht ontvlambaar lief in een mak lammetje. De wiet bracht empathie en peace of mind.

Het singledom is best wel fijn maar het had nog tig keer gezelliger geweest als er nu toch maar eens een coffeeshop of cannabis social club in de buurt zou zijn.

Koning Alcohol verliest terrein

Maar er hangen goeie vibes in de lucht, je kan het ruiken! Koning Alcohol is terrein aan het verliezen, de geesten zijn zich aan het verruimen!

Alcoholvrije selfie van Eef, al vanaf dag 1 columnist bij RollingStoned

‘Echte hipsters vieren nieuwjaar zonder alcohol’, stond er in de krant! Het artikel berichtte over een geheel alcoholvrij feestje in Gent op oudejaarsnacht. Een (excusez le mot) ex-alcoholieker organiseerde dit omdat er gewoonweg veel vraag is naar dit soort initiatieven, vooral door mensen die ook de drank afgezworen hebben maar keer op keer hervallen.

Betere wereld in de maak

Nog in Gent ging er eind 2016 een alcoholvrij café open te midden van de studentenbuurt. Het fenomeen kreeg ontzettend veel media-aandacht. Journalisten konden niet wachten op de officiële opening van de zaak voor een interview met de uitbaatster om met de primeur weg te kunnen zijn!

Een betere wereld is in de maak maar tot zolang blijft het mainstream om al lispelend naar huis te waggelen en in bed te belanden met die collega of kennis waar je eigenlijk een rothekel aan hebt.

Canna pralines

Gelukkig heb ik genoeg vrienden waar ik mezelf bij kan zijn en die niet raar opkijken van mijn futuristisch hulpstuk voor meer vrolijkheid, m’n vaporizer.  Op oudejaarsavond was ik uitgenodigd bij vrienden en maakte ik nog snel voor ik naar daar vertrok pralines van canna-kokosolie waar ik maar een heel klein beetje bladafval voor gebruikte. Je hebt ook maar weinig nodig om een relaxed gevoel te krijgen.

De reacties waren onverdeeld positief: ‘Verrukkelijk!’ Ik zou zo een pralinewinkel kunnen beginnen…

Mistige groeten en een happy 2017!

[openingsfoto: Per Bengtsson/Shutterstock]
Delen via
Lekker bezig!
(advertenties)