(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Als het aan de breeder uit California had gelegen, had hij zijn creatie gewoon Chiquita Banana willen noemen. Maar ja, daar was het gelijknamige bananenmerk niet erg blij mee, en daar weten wij als het voormalige RollingStoned.nl natuurlijk alles van. Desalniettemin is C. Banana of Banana OG een heerlijke tropische wietsoort met maar liefst 29 procent THC.

Wat is dat toch met grote merken en cannabis? Ze willen er niet mee geassocieerd worden, tot er geld mee te verdienen valt en dan duiken.ze.er.vuistdiep.in. Nou ja, heel vervelend is het in dit geval niet want WeedSeedsExpress verkoopt C Banana in Nederland gewoon zoals de breeder het gewild had: als Chiquita Banana dus.

Net een echte banaan…

Natuurlijk draait het in dit geval helemaal niet om de naam want zaken zoals groeikracht, plant hoogte, smaak en effect zijn natuurlijk veel belangrijker voor een wietsoort. En daarmee zit het met Chiquita Banana wel goed. Tenminste, als je van extreem potente en sativa dominante wiet houdt, want dat is Chiquita Banana ten voeten uit. Met een zoete tropische smaak en 29% THC slaat deze wiet snel in en maakt ze je extreem high. Verhoogt de creativiteit en activeert je brein na een lange dag werken. Net een echte banaan dus.

Sativa dominant

Omdat Chiquita Banana sativa dominant is, zal ze aan het begin van de bloeifase behoorlijk wat strekken. Wacht dus niet te lang met bloeien en zorg voor een voldoende hoge kweekruimte. Heb je dat niet dan kun je deze wietsoort ook goed trainen. Ze kan namelijk best veel hebben op dat gebied. Binnen kunnen deze planten 100 tot 120 centimeter hoog worden, en buiten nog veel hoger.

Toch is de bloeifase voor een sativa dominante dame gunstig. Chiquita Banana bloeit zo’n 8 tot 10 weken, en dat is vergelijkbaar met andere moderne hybrides. Een goede bloeifase met Chiquita Banana levert binnen tot 400 gram per vierkante meter op en buiten kan een plant door haar hoogte zelfs bijna een kilo produceren.

  • Soort: sativa dominante (60%) hybride
  • Genotype: OG Kush, Banana (onbekend)
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 8 tot 10 weken
  • Geur/smaak: zoet, tropisch, bananen
  • Effect: actief, high, vrolijk, sociaal
  • Zadenbedrijf: WeedSeedsExpress
[Openingsfoto: FGunn, Shutterstock]
(advertenties)