(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

CNNBS TOP 50 #41 • Normaal gesproken is 20 april – ofwel 4/20 – wereldwijd de dag waarop cannabis in het zonnetje wordt gezet. Maar in 2017 betekende het dat wij onze website na bijna 3,5 jaar van naam lieten veranderen: RollingStoned heette van toen af aan CNNBS. Een actie die we op bevel van advocaten en een dreiging van geldboetes tot 30.000 euro (per dag!) moesten doorvoeren. Die bloedhonden advocaten werken voor het onbeduidende popbandje The Rolling Stones, die zich zakelijk bedreigd voelden door RollingStoned, een website die uitsluitend over cannabis schrijft en dan ook nog in het Nederlands… Tja, uiteindelijk is de naamsverandering prima uitgepakt maar je begrijpt dat we subiet een andere radiozender zoeken als we Mick & Keith nog eens horen kwijlen 😉

HET MEEST GELEZEN OVER CANNABIS IN 2017 #41

Als je deze week je vertrouwde stekje op het web hebt opgezocht heb je het wellicht al meegekregen: vanaf donderdag – de internationale wietfeestdag 4/20 – heet RollingStoned niet langer zo. Met enige dank aan The Rolling Stones gaan we voortaan door het wietleven als: CNNBS.

RollingStoned, jouw stek op het web sinds januari 2014

Deze website zag het leven in de eerste week van 2014, toevallig of niet ook de week waarin Colorado als eerste staat recreatieve cannabis legaliseerde in de praktijk. Uruguay was een maandje daarvoor al tot het politieke besluit gekomen, maar daar duurde het nog jaren voor het praktijk werd.

Door al bijna 3,5 jaar lang dagelijks cannabis- en kweek content te droppen onder de naam RollingStoned zijn we uitgegroeid tot het populairste cannabismedium in de Benelux (waarvoor veel dank). Iedere maand komen er 130.000 unieke bezoekers uit Nederland en Vlaanderen langs, die samen goed zijn voor een half miljoen bekeken RollingStoned-pagina’s.

Je zou dus kunnen stellen dat het best lekker gaat met ons, waarom dan nu een succesvolle naam veranderen?!

RollingStoned vs. The Rolling Stones

Wel, dat hebben wij (en jullie dus ook) te danken aan The Rolling Stones.

Inderdaad, de beroemde rockband met als uithangborden de multimiljonairs Mick Jagger en Keith Richards, heeft er zakelijk gezien problemen mee als er in de Lage Landen een site is die RollingStoned heet en in het Nederlands uitsluitend over cannabis schrijft.

Dat de heren zelf wel een en ander lusten qua drugs – onze favoriete plant incluis – en de begrippen ‘rolling’ en ‘stoned’ in de cannabiswereld zo hun eigen betekenis hebben, mag allemaal niet baten. RollingStoned krijgt namens de heren muzikanten een pislink en niet voor rede vatbaar advocatenkantoor op zijn dak!

Onder dreiging van enorme geldboetes – die we maar wat graag zouden kunnen betalen, haha – dwingen de advocaten van The Rolling Stones ons om de naam van onze cannabis website te veranderen.

Nieuwe naam en nieuw uiterlijk

We hebben van deze nood echter maar meteen een deugd gemaakt, en zijn onze energie in positieve(re) zaken gaan steken in plaats van een robbertje naamvechten met bejaarde Britten…

Onder de nieuwe naam CNNBS – inderdaad, dat is CANNABIS maar dan zonder de klinkers – zullen we als vanouds iedere werkdag van het jaar alle wetenswaardigheden over wiet droppen. Maar dan dus onder een nieuwe naam en in een lekker opgefrist jasje qua uiterlijk. Het is tenslotte toch lente nietwaar?

Overigens word je door Google automatisch doorgelinkt naar CNNBS als je op een ‘oud’ RolingStoned-artikel zoekt.

Maak kans op een gratis G-Kit kweekkast!

En om de naamsverandering op 4/20 met jullie – de zeer gewaardeerde en trouwe lezers – te delen verloten we ook nog eens een CNNBS G-Kit!

Daarvan hebben we er in de afgelopen jaren al honderden verkocht in Nederland en België, maar nu maak je dus kans op zo’n GRATIS kant-en-klare kweekkast met LED lamp ter waarde van 499 euro.

Al bijna duizend bezoekers hebben zich hiervoor gemeld in de laatste 2 dagen, en als je nog kans wil maken moet je gelijk een op hol geslagen Rolling Stone surfen naar:

P.S. De pagina (popup) waar je je email adres kon achterlaten om kans te maken op de kant en klare led kweekkast is niet meer zichtbaar. Om toch nog mee te doen hoef je alleen een mail te sturen naar redactie@cnnbs.nl. Let op: stuur ALLEEN je email adres en het onderwerp van de mail MOET de woorden kweekkast loting bevatten. Tot en met de laatste dag van april (2017 uiteraard) kun je nog email adressen inzenden.

(of je voert hieronder even je email adres in 😉 )
  • Voer je email adres in om kans te maken op een CNNBS kweekkast.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
(advertenties)