(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

CNNBS TOP 50 #43 • Wie dacht dat de altijd over werkdruk en geld klagende politie in 2017 de vreedzame thuisteler met rust zou laten, heeft het mis. Integendeel; zelden zullen er meer zinloze politieacties tegen hobbykwekers zijn geweest als dit jaar! CNNBS ziet het als haar missie om iedereen in Nederland juist wél aan het wiet kweken te krijgen – medicinaal en/of recreatief, dat is om het even – dus je begrijpt dat wij regelmatig een wijkagentje links of een politieman rechts aan de digitale schandpaal moesten nagelen. Met name ook de misleidende propaganda waarmee de politie dit soort zinloze shit laat vergezellen, zoals in dit geval waar een kleine verzameling buitenwietplantjes in potten een hennepkwekerij wordt genoemd en de politie dan ook nog het gore lef heeft om de woningbouwvereniging erbij te halen…

HET MEEST GELEZEN OVER CANNABIS IN 2017 #43

De politie klaagt in de media volop over te weinig mensen en te kleine budgetten. Dat vinden wij dan weer niet vreemd als je ziet waar de agenten wél hun tijd en geld aan besteden: voortdurend bezig met een zinloze heksenjacht op wiet. Neem deze verzameling plantenpotten, waarvan de politie dan weer trots kan melden dat er ‘een hennepkwekerij is opgerold’.

In deze formatietijden waarin het land een nieuw kabinet moet krijgen, hoor je iedereen die wat extra’s wil volop lobbyen in de media. Voor sommige zaken is dat inderdaad bittere noodzaak, denk aan de (ouderen)zorg en het onderwijs bijvoorbeeld.

Politie prioriteiten zijn lachwekkend

Maar voor het geweeklaag van de politie hebben we – sorry oom Agent – geen enkel begrip. Als ze niet meer dan de helft van hun tijd zouden besteden aan de volstrekt kansloze war on drugs – het opjagen van commerciële wiettelers én vreedzame hobbykwekers in het bijzonder – zouden ze namelijk meer dan genoeg geld, manuren en energie over houden om wél op fatsoenlijke wijze te functioneren.

Gevalletje eigen schuld dikke bult dus wat ons betreft, want je zult ook werkelijk nooit eens een politiefunctionaris in het openbaar horen zeggen dat het wellicht effectiever en verstandiger is om cannabis te reguleren, zodat ze op de echte criminelen en bedreigingen kunnen focussen…

Propaganda

Nee, het zijn uiterst brave uitvoerders bij de politie, slaafse ambtenaren die je zelden op een eigen gezonde mening zal betrappen. Waar we de politie echter wel constant op kunnen betrappen, is het succesvol (*ahum) opsporen en vernietigen van wietplanten.

Dat het lang niet altijd om van die ‘levensgevaarlijke hennepkwekerijen’ gaat waarmee de publieke opinie wordt bespeeld door politie en politiek, toont dit geval in Woudrichem wel weer aan. Want zeg nou zelf: is dit een ‘hennepkwekerij’?

En is het nou werkelijk nodig om voor deze buitenwietplanten de woningbouwvereniging in te schakelen zodat de arme hobbykweker niet alleen zijn planten kwijt is maar wellicht ook nog eens drie maanden zijn huis?! Nee, geen extra geld naar de politie zolang ze zo bezig menen te moeten zijn, geen cent… 🙁

(advertentie)