(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Voor CNNBS naar Boerejongens en Coffeeshop Amsterdam om een proefview te maken. Er zijn slechtere dagen voor een cannabis-journalist. We proeven twee mooie Amnesia wietsoorten, een extra virgin White Choco Block, en een zoete bubblehasj waarvan de trichomen met statische elektriciteit verzameld zijn. 

De privileges van een cannabis schrijver zijn niet te versmaden! En in dit geval zeker niet want we gaan smullen van Amnesia Boerejongens, Fatkid’s Cake, Amnesia G13, White Choco Block en we noemen het: werken! Tja, er moet toch rook uit de schoorsteen komen, nietwaar? Hup, aan de slag dus; we beginnen met de Amnesia van Boerejongens.

Amnesia Boerejongens

Amnesia Boerejongens is de Amnesia van de Boerejongens coffeeshops. Wij haalden die van ons bij Boerejongens Sloterdijk maar je kunt ook terecht bij Boerejongens West (Baarsjesweg 239), Boerejongens Center (Utrechtsestraat 21) en Boerejongens BIJ (Bonairestraat 78).
Amnesia Boerejongens is een sterk ruikende sativa; onze hele coupé ruikt ernaar al is het zogezegd niet de enige wiet die we vandaag bij ons hebben. Toch is het wel duidelijk wie de schuldige is want het aroma is onmiskenbaar. Een kruidige indringende lucht zoals alleen een Amnesia die kan produceren – we zijn blij dat iedereen in het treinstel netjes een mondkapje op heeft.

Als sativa is Amnesia Boerejongens niet de allercompactste wiet, maar de geur en de smaak maakt dat meer dan goed. In de grinder komt het aroma helemaal sterk naar boven. Het is een zoete geur van citrus, diesel, en kruidige Haze. Onze pure joint smaakt bij het roken dan ook sterk naar haze; een heerlijke traktatie want daar kun je ons letterlijk ’s nachts wel voor wakker maken. Het effect laat niet lang op zich wachten en is prettig euforisch. Amnesia Boerejongens maakt high en blij maar we zullen er niet om liegen; als onze joint op is zijn we ook gewoon knetterstoned van deze Amnesia – zoals het hoort.

Fatkid’s Cake

Bij Boerejongens kopen we ook een heel mooie hasj genaamd Fatkid’s Cake. Deze hash block is gemaakt van de gelijknamige wietsoort van Amsterdam Genetics. Het bijzondere aan deze hasj – hebben wij ons laten vertellen – is dat de trichomen verzameld werden met statische elektriciteit. Een methode waarbij alleen de kopjes van de trichomen gebruikt worden, waardoor je een hele schone en pure hasj krijgt.

Om te testen hoe puur Fatkid’s Cake is, houden we er even een vlammetje bij. Ja hoor, de hasj bubbelt zonder moeite. Een aansteker heb je voor het brokkelen trouwens niet nodig, want de vettige kruimels zijn goed tussen duim en wijsvinger los te wrijven. We roken de hasj tussen pure wiet, en op wat wiet in de verdamper. In het laatste geval zorgt het ervoor dat de damp tot het laatste trekje aan toe, zoet en lekker smaakt. In de pure joint geeft de hasj een fijne zoete bijsmaak van vanille. De Fatkid’s Cake laat de joint roken als een sigaar, dikke slierten rook klimmen omhoog en laten compacte witte as achter.

Amnesia G13

Ja, we testen nóg een Amnesia, gewoon omdat het zo lekker smaakt. Deze keer alleen geen pure Amnesia en ook niet van Boerejongens. De Amnesia G13 die we voor deze proefview testen, pikten we onderweg naar het station op bij Coffeeshop Amsterdam (Haarlemmerstraat 44), en plakt aan alle kanten van de trichomen.

Hoewel Amnesia G13 officieel voor 80% sativa is, is de invloed van de G13 indica ook goed te merken. Deze wiet is heel compact en verspreid naast de gebruikelijk kruidige citrusgeur, ook een subtiele skunky zweem door de kamer. Een heel lekkere combinatie van geuren die zich toch niet helemaal doorvertaald in onze pure joint. Daar is de hazy Amnesia geur dan toch iets té overheersend voor maar een nadeel is dat wat ons betreft zeker niet. Het effect van deze Amnesia G13 is wel iets meer aan de lichamelijke kant. Geen typische slaapwiet maar slapen is ook weer geen probleem na deze Amnesia G13.

White Choco Block

Aangezien we er toch zijn, nemen we ook een stukje White Choco Block mee. Van deze hasj hebben we hoge verwachtingen want ons is verteld dat het een extra virgin hash block is. Net als bij olijfolie is dat de meest pure hasj, afkomstig van een eerste productie.

Hoewel de White Choco Block helaas niet zó vettig is als de bubbelende Fatkid’s Cake die we eerder rookten, doet de White Choco Block het ook fantastisch in een puurjointje. De smaak én de geur doen denken aan die van een goede oude Rode Libanon, maar dan met de potentie van een moderne binnen gekweekte wiet. En dat kan in het geval van de White Choco Block ook wel kloppen want White Choco is natuurlijk een wietsoort van de zadenmakers van Amsterdam Genetics.

(advertenties)