(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Meer opbrengst, dat is uiteindelijk toch waar iedere kweker van wiet op zit te wachten. Maar met wachten alleen bereik je niks. Als je meer wiet wil kweken zul je wat moeten veranderen, hier zijn drie manieren om meer wiet te oogsten, doe er je voordeel mee.

1. zorg voor meer licht

Wellicht de meest gestelde vraag aan RollingStoned is: hoe kan ik dikkere buds, compactere buds en uiteindelijk meer gewicht oogsten? De waarheid is dat het antwoord voor de meeste kwekers luidt: zorg voor meer licht! Als je wietplanten geen last hebben van ziektes of andere onhebbelijkheden kun  je het meeste winst behalen door voor meer licht te zorgen. Licht is uiteindelijk voeding voor je planten, geef ze er meer van en ze zullen je meer opbrengst opleveren. Een vuistregel is: Meer licht = grotere planten = meer opbrengst.

Nadat je planten zijn ontkiemd is een van de beste dingen die je voor je planten kunt doen is voor genoeg licht zorgen. In de bloeifase zullen planten die te weinig licht krijgen gaan strekken. Om dit te voorkomen zorg je vanaf he begin voor genoeg licht zodat je planten niet gaat strekken en omvallen.

scrogg

Bloei

Eenmaal in de bloei is alles wat je doet en dat ervoor zorgt dat je plant meer licht krijgt goed voor je planten. Hoe dichter je de lamp bij je plant kan krijgen, hoe beter de opbrengst is. Hierdoor is het lastig om wietplanten die kleiner zijn van genoeg licht te voorzien, dus hoe meer je planten qua hoogte gelijk opgaan hoe beter het is. De hoogte van je planten manipuleer je het beste in de groeifase, als de bloei eenmaal begonnen is, is het lastiger om de plant hoogte te manipuleren.

Toppen en licht

Waarom moeten toppen belicht worden? In het wild worden wiettoppen bevrucht door de wind en hebben ze zonlicht nodig om zaden te kunnen maken. Een top die geen verse lucht en genoeg zonlicht krijgt zal waarschijnlijk niet bevrucht raken, dus steken wietplanten hier ook niet veel energie in. Te veel licht komt niet veel voor. Wietplanten hebben niet snel te veel licht, eerder te weinig.

canopy

CO2

Door meer CO2 toe te voegen vergroot je niet automatisch de opbrengst. CO2 vergroot wel de hoeveelheid energie dieje planten kunnen verwerken. Als planten aan hun tax zitten qua licht, zal extra CO2 niks opleveren. Wat ook belangrijk is, is dat wanneer je CO2 toevoegt, is dat je dan ook de kweekruimte goed afsluit zodat de extra Co2 ook effect heeft. CO2 is gevaarlijk voor mensen, dus zorg ervoor dat je je kweekruimte goed afsluit.

2, Zorg voor een goede lichtverdeling

Buig, scrog en knip je planten zo dat elke top evenveel licht krijgt. Het idee achter nagenoeg elke techniek is dat elke top evenveel licht krijgt. Door je planten zo te buigen en te snoeien dat iedere top evenveel licht krijgt, kun je meer wiet oogsten. Het idee is dat je je planten laag en breed houdt, zodat ze het meeste licht opvangt. Het idee is dat het grootste deel van je plant dichter bij de lamp is en dus meer energie opvangt. Hoe eerder je met de “training”begint, hoe beter.

3. Supercroppen en fimmen

Suoercroppen betekend eigenlijk dat je je planten buigt zodat ze plat komen te liggen. Het maakt een scrogrek overbodig, gebruik het als een plant ongewild hoger wordt dan de rest. Maak je geen zorgen, je plant zal zich snel herstellen van het supercroppen.

Toppen en fimmen

Als het op snoeien aankomt zijn er eigenlijk een hoop verschillende methodes die je kunt toepassen.Toppen en fimmen zijn het bekendst. Toppen houdt in dat je de bovenste groeischeut weghaalt, waardoor er twee nieuwe groeischeuten in de plaats komen, en bij het fimmen haal je alleen een derde van de nieuwe groei weg, waardoor er maar liefst vier nieuwe toppen groeien.

fim

 

(advertenties)