(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Je weet toch, wij van de RollingStoned schrijven onze vingers bont en blauw om jullie zo goed mogelijk te adviseren over het hobbymatig kweken van wiet. Maar minstens net zo belangrijk helaas, is het om ervoor te zorgen dat je geen bezoek krijgt van meneer agent. 

Jawel, wiet kweken is jammer genoeg nog altijd illegaal. Maar het is justitie gelukkig niet om de kleine hobbykweker te doen en ook de growshopwet gaat alleen over de grootschalige commerciële wietteelt. Toch zal ook een kleine hobbykweekruimte bij een ontdekking ontruimt worden, en dus is het belangrijk om deze niet te laten ontdekken. Jammer genoeg zijn het meestal dezelfde fouten waardoor kweekruimtes onnodig ontdekt worden.

shutterstock_309625166

Zorg voor een goed filter, er worden nog veel te veel kwekerijen opgerold door stankoverlast. Foto: Jiri Hera, Shutterstock.com

Stankoverlast

Als je de krant en het internet erop naslaat, schrik je van het aantal kweekruimtes dat nog steeds opgerold wordt wegens stankoverlast. Zonde, want dit is heel simpel op te lossen door gewoon een koolstoffilter te gebruiken. Nu weten de meeste mensen dit al, maar waar sommigen de fout in gaan, is dat ze een koolstoffilter kopen die te klein is in verhouding met de afzuiger. Zorg dus voor een koolstoffilter en een afzuiger die goed op elkaar, en op de inhoud van je kweekruimte zijn afgestemd.

Door vijverfolie op de grond te leggen en deze tegen de wanden 15 cm op te laten lopen, creëer je een ideale lekbak

lekbakVijverfolie

De lucht wordt in het geval van een te klein filter, te snel door de koolstof laag gezogen, waardoor het niet voldoende wordt gefilterd. Vraag in een goede gespecialiseerde winkel welk filter bij jouw afzuiger past. Let ook op beschadigingen in je slang, Als lucht hierdoor naar binnen kan komen, zal het ook gaan stinken.

Een andere reden waardoor het fout kan gaan, is lekkage. Menig kweker is hierdoor leterlijk nat gegaan terwijl het slechts een kwestie is van goed aansluiten. Zo is het slim om vijverfolie op de grond te leggen en deze tegen de wanden 15 cm op te laten lopen zodat je een grote lekbak creëert.

shutterstock_198290366

Helaas is wiet kweken nog steeds niet legaal. Foto: mikeledray, Shutterstock.com

Overloop

Maar nog belangrijker is een goede overloop onder de rand van je voedingsvat.  Maak een pijp van zeker 40 mm, die uitkomt in je afvoer, ook al heb je een voedingscomputer met overstroomalarm. Waar je ook goed op moet letten, is de manier waarop je de spullen verpakt en vervoert. Het vaak in- en afvoeren van vuilniszakken en grote zwarte zakken is opvallend, dus zorg dat je fatsoenlijke doosjes neemt, en probeer niet alles in een keer naar binnen te krijgen. Dan het beter om iedere week een sporttas mee te nemen.

Het is heel verleidelijk om je vrienden te laten weten hoe dik de toppen nu wel niet zijn, maar je zou niet de eerste kweker zijn die door jaloerse (vrienden) verraden zou worden

En last but not least: hou je mond! Het is heel verleidelijk om je vrienden te laten weten hoe dik de toppen nu wel niet zijn, maar je zou niet de eerste kweker zijn die door jaloerse (vrienden) verraden zou worden. Je hebt niet alles zelf in de hand, maar wel een hele hoop, wees voorzichtig bij alles wat je doet praat er niet over.

[Openingsfoto: studiostoks, Shutterstock.com]
(advertentie)