(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Brandnetelgier is een oeroude bron van stikstof die niet alleen goed kan dienen als voedingsstof voor groeiende wietplanten maar ook nog eens bladluizen verjaagt. Het is helemaal gratis, organisch en verrassend makkelijk te maken. Water en brandnetels is alles wat je ervoor nodig hebt.

Brandnetels bevatten veel stikstof, met de gier maak je dus een gratis en 100 % biologische & gezonde voeding voor je planten en bescherm je ze ook nog eens tegen bladluizen. Het recept is zo simpel, dat wanneer er een bosje brandnetels in de buurt van je guerrilla-wietplanten staat, je het ter plekke kunt maken. Geef het alleen aan groeiende wietplanten want er zit erg veel stikstof in. Perfect dus voor een goede start van de zomer!

Recept voor brandnetelgier

Wat je nodig hebt is een flinke emmer, brandnetels en water, meer niet. En tuinhandschoenen, die zijn wellicht ook handig, de werkzame stof tegen de bladluizen is trouwens dezelfde stof waar je het prikkende gevoel van krijgt wanneer je brandnetels aanraakt. Trek dus je handschoenen aan en pluk ongeveer een kilo brandnetels en verzamel ze in de emmer. Je hoeft niet kieskeurig te zijn, je kunt de prikkende netels er met wortel en al uitrukken als je wilt, t’is per slot van rekening allemaal biologisch hier!

netelgier

Dit mengsel moet je dagelijks even omroeren, maar weest gewaarschuwd; het goedje kan behoorlijk stinken!

Wanneer de emmer met een kilo netels gevuld is kun je er water aan toevoegen; gebruik ongeveer 10 liter. Later moet je het aftreksel weer verdunnen met nog meer water, in een verhouding 1 op 10, maar voor nu dus 1 kilo netels op 10 liter water. Dit mengsel dek je af, en roer je dagelijks om, na 10 dagen is de brandnetelthee klaar voor gebruik. Zeef of schep de plantendelen uit de thee en verdun het met schoon (regen)water. 10 liter water op één liter brandnetelgier. Oh ja, het goedje kan behoorlijk stinken, dus bereid het ergens achter in de tuin maar zeker niet binnen!

Besproei de brandnetelgier niet over de planten heen maar geef het in de grond als meststof. Je zult zien dat je groeiende wietplanten er superlekker op gaan!

Resumerend:

  • 1 kg brandnetels op 10 liter water
  • Afdekken met voldoende beluchting
  • 1 tot 2 maal per dag roeren
  • 10 dagen wachten
  • Brandnetelgier zeven en bewaren
  • Aanlengen met water, verhouding 1 op 10
(advertentie)