(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De heren Kush en Purple hebben niet stilgezeten de afgelopen weken, al zijn dan wel een dag te laat met hun buitenwietverslag (het blijven stoners hè…). De dames in Tuinesië en op Balkonië zijn inmiddels al een aardige harem geworden en hebben zichtbaar genoten van het de zon. Afijn, kijk zelf maar hoe ze erbij staan.

Beste RollingStoners, ja we weten het, eigenlijk is woensdag de vaste buitenwietdag op RollingStoned, maar we zullen het goed met jullie maken. We hebben weer een lading foto’s geschoten en zijn druk bezig geweest. Al zit meneer Kush op het moment aan de andere kant van de wereld van iets te veel cocktails te genieten terwijl meneer Purple (ik dus) de dagelijkse verzorging van de planten in Tuinesië op mij neem. De planten hebben genoten van een fijn zonnetje en een verfrissend briesje.

EarlyGirl

Deze Early Girl maakt reuzenstappen en is 30 cm gegroeid!

Ondanks een overvolle agenda in de zak zullen we jullie op deze buitenwieriedonderdag niet in de kou laten staan. De natuur heeft de afgelopen twee weken goed haar best gedaan, maar dat was daarvoor niet altijd het geval. Koning winter heeft nog even flink huisgehouden aan het einde van april. De dames zijn daardoor eventjes stil blijven staan, maar maken nu een inhaalslag. Ze zijn allemaal prachtige ontwikkeld, we hebben (zoals jullie wellicht weten) gewerkt in verschillende etappes en laten de ontwikkelingen dan ook per zaaironde zien.

Reuzin

We beginnen met de vroege meiden, zij gaan de laatste dagen als een trein! Bij de Early Girls hebben we verschillende technieken gebruikt waarbij we de verschillen nauwlettend opgemeten hebben. Een aantal dames hebben we expres in hun oorspronkelijke staat gelaten. Wat blijkt is dat de planten die het minste te kampen hebben met externe invloeden, het meest krachtig zijn. Zoals jullie hieronder zien is met name één dame volledig aan de natuur overgelaten. Het bijzondere aan deze reuzin is dat ze onze verwachtingen totaal overstijgt. Ze is 30 centimeter langer geworden dan we hadden verwacht en aan haar reuze handen te zien is ze erg blij met het gecreëerde klimaat.

De overige dames hebben we bewust per 2 geplant, wat hiervan het voordeel is, is dat we de verschillen naast elkaar in de zelfde pot kunnen meten. Zoals jullie zien is er voor gekozen om de dames op sommige plekken te toppen. Dit zorgt voor een verdeling van de energie naar meerdere toppen. Wat hiervan het effect is gaan jullie de volgende keer zien.

EarlyGirlsBondage

Twee Early Girls doen aan bondage

De tweede ronde vroege meiden zien er een beetje freaky uit, de een is een beetje dik waar de andere lijkt op een Frisian Duck. Ons inziens is er alleen voor dames plek, wanneer het mannetjes blijken draaien we ze dan ook de nek om. Mochten het toch vrouwtjes blijken te zijn, dan beginnen ze hun grote zusters in lengte wellicht in te halen! De temperatuur is soms niet te harden geweest, de planten zijn op sommige momenten zelfs onderhevig geweest aan 48.0 graden! Deze hoge temperatuur laat ons wel zien dat de kas zijn werk goed doet.

Frisian Duck

De Friese eend heeft zich deze week even lekker laten gaan. Het was mooi om deze mythische plant tot leven te zien komen! Ze doet haar naam eer aan en is een vreemde eend in de bijt. Dat deze dame niet zou opvallen in een struik kunnen we nu al zeggen! Wellicht dat er voor haar een extra plekje overblijft in de kas. Hierdoor zou ze in theorie een voorsprong hebben op de andere dames die in de kas zullen blijven wonen.Het koude weer is daarbij een perfecte aangelegenheid geweest om te wennen de barre omstandigheden waar deze van nature paarse dame mee te maken kan krijgen. Deze 2 weekjes voorsprong zullen ons echter wel bewijzen waartoe deze topper in staat is!

Daarnaast is het bizar om te zien hoe de Autobrooklyn Sunrise zich heeft ontwikkeld! Onze intentie was om haar klein te houden, maar dat ze nu al ging bloeien hadden we niet verwacht! Deze plant is dus na 4 weken in de bloei gegaan. Dit ras doet de autoflowers eer aan, we zijn ontzettend benieuwd hoe de rest van deze autoflowers het zullen doen!

ABS

V.l.n.r. Cheesus, Autobrooklyn Sunrise, Super Sour OG, Black Afghani Kush

Balkonië

Ondertussen zit dokter Kush ergens te genieten van een lekker buitenpitje, waar purple zich de afgelopen weken over zijn dochters heeft ontfermt. Bewust is er voor gekozen om het rustig aan te doen zolang Kush nog in het buitenland is. Meerdere handen maken immers licht werk.

Op het balkon is er ook een rijke ontwikkeling geweest. De dames zijn flink getraind in hun stengels ook al valt dat slechts bij enkele terug te zien. De planten zijn in ieder geval klaar om straks naar buiten te gaan en hun nieuwe onderkomen te betrekken. Daarbij is er na terugkomst van Dr. Kush direct werk voor hem aan de winkel omdat er meteen moet worden gestart met verpotten. Daarnaast moet de kas ook nog eens goed blauw worden gezet om hem van harte welkom te heten 😉 Bij deze de planning voor ons volgende verslag:

  • Verpotten
  • Samenstelling van de aarde
  • Ventilatietechniek
  • Verduistermeditatie
  • Lichtschema (zelf gemaakt in tabel)
  • Voeding
  • Spalken

 

Buitenteelt-serenade

Omdat we het de vorige keer niet op tijd met elkaar hadden gecommuniceerd, hebben we toen geen plaat gepost. Dit keer hebben we daarom de goede platen bij de verslagen gezocht. De eerste staat voor de koude periode die de dames hebben meegemaakt aan het einde van april. Wij hoopten dat de overlevingsdrang de vorst kon overwinnen en dat is gelukt! Daarom de blues van Led Zeppelin’s I cant quit you babe

Na vorst komt… zomer in Nederland! Vandaar dat we onder het motto van de temperatuurverschillen in de kas, Guess who’s comming to dinner van Black Uhuru willen voordragen. Deze plaat geeft het tempo aan waarop je je moet voortbewegen wanneer je de kas van 50 graden in stapt.

Tot over 2 weken! Dr. Kush en Dr. Purple

(advertentie)