(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als je nu eens een volvette high grade hybride wil kweken die plakt als de neten, dan moet je Dutch Passions Sugar Bomb Punch proberen. Deze wietsoort is namelijk net zo zoet en frosty als ze klinkt, en geschikt voor alle mogelijke kweektechnieken en mediums. Een vredesbommetje dat je gerust kunt droppen!

Sugar Bomb Punch is een indica dominante hybride die zeker niet achteraan heeft gestaan bij het uitdelen van de THC-percentages. Hoe kan het ook anders? Sugar Bomb Punch is namelijk voortgekomen uit THC Bomb, Critical Orange Punch en de welriekende Bubba Island Kush. Stuk voor stuk wietsoorten met veel THC, een plakkerig voorkomen en uitstekende staat van dienst.

Allrounder pur sang

Met een wietsoort als Sugar Bomb Punch kan er relatief eigenlijk weinig misgaan. De bloeiperiode bedraagt ongeveer negen weken, en de planten voelen zich overal thuis. Ze is geschikt voor alle mediums en reageert goed op diverse kweektechnieken zoals toppen, fimmen, scroggen en doet het ook goed in een sea of green. De planten hebben vrij korte internodes en strekken dus ook niet snel je kweektent uit. Toppen zijn compact en van nature hard, en bedekt met een ijzige laag trichomen.

Sugar Bomb Punch

Als je Sugar Bomb Punch na de groeifase in bloei zet, dan zul je merken dat die snel op gang komt. Al na zo’n twee tot drie weken zie je bloeiharen en op dat moment beginnen de planten ook vrijwel direct met de THC-productie. Al na een maand bloeien mag je op de plakkerige laag trichomen rekenen waar deze wietsoort haar naam aan te danken heeft.

De allersnelste fenotypes zijn al na zo’n 8 weken te oogsten en na zo’n 9 weken zijn ook de rest van de Sugar Bomb Punch planten klaar. De compacte toppen hebben nauwelijks bladeren, wat het knippen een snel en gemakkelijk klusje maakt.

Sugar Bomb Punch heerlijk voor hardcore wietrokers

Met het 20+ hoge THC-gehalte en een indringende geur en smaak, is Sugar Bomb Punch een échte wietsoort voor mensen met een hoge tolerantie voor cannabis. Ze behoort dan ook tot de meest plakkerige wietsoorten met een van de hoogste THC-percentages uit de catalogus van zadenbedrijf Dutch Passion.

Over de smaak hoef je verder ook niet met je vrienden te twisten want die is gewoon heel fruitig en zoet, met een sterke invloed van Kush en een licht vleugje Skunk. De overheersende smaken zijn fruitig en de geur doet denken aan die van bloeiende rozen. Er zijn echter ook fenotypes waarbij de zoetzure citrussmaken domineren, en die een licht bessen aroma verspreiden.

Het meest in het oog springende zijn echter de extreem kristalrijke toppen. Het frosty uiterlijk doet je denken dat de wiet zó uit de vriezer komt, en zorgt ook voor hele mooie resultaten als je er hasj, rosin of concentraat van wil maken.

Sugar Bomb Punch

Hardcore wietrokers zullen ook de effecten van deze wietsoort waarderen. Met het hoge THC-gehalte slaat ze namelijk in als een bom, en onervaren rokers wordt aangeraden om het rustig aan te doen met deze wiet. Als hybride zorgt ze echter voor wisselende effecten.

De meer indica dominante fenotypes geven een zware lichamelijke ontspanning, terwijl de planten die wat meer naar sativa neigen, je een sterke mentale en oppeppende high geven. Gelukzalig en blij wordt je echter sowieso van Sugar Bomb Punch, welke fenotypes je ook uit je voorraadpotten tevoorschijn haalt.

Commercieel gezien is Sugar Bomb Punch een goede investering. Opbrengsten van 500 gram per vierkante meter zijn goed haalbaar, en buiten kunnen kwekers tot wel 750 gram per plant oogsten. In Nederland zul je planten van deze topper alleen wel moeten verduisteren, want ons klimaat leent zich niet goed voor een buitenkweek met Sugar Bomb Punch. Gezien de compacte en bossige structuur, wordt geadviseerd om deze wietsoort tijdens de groeifase luchtig en open te houden door haar te ontbladeren.

  • Soort: indica dominante hybride
  • Genotype: THC Bomb, (Critical Orange Punch x Bubba Island Kush)
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 9 weken
  • Geur/smaak: intens, zoet en fruitig, Kush
  • Effect: zeer sterk effect, 20% THC, lichamelijk zowel als mentaal, gelukzalig
  • Zadenbedrijf: Dutch Passion
(advertentie)