(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In 2017 begon een bijzondere samenwerking tussen de zadenmakers van Seedstockers en breeders uit Humboldt, Californië. Samen produceerden ze een selectie Amerikaanse topgenetica die zowel als reguliere, gefeminiseerde en autoflower zaden zijn uitgebracht. Mack & Crack is één van die paradepaardjes, met een bovennatuurlijk THC-gehalte van wel 30%!

Humboldt x Seedstockers is de uitkomst van een mooie samenwerking tussen Seedstockers en hun vrienden uit Humboldt, Californië. Achter de schermen werken ze al sinds 2017 aan het project met de uitmuntende Amerikaanse genetica uit de Humboldt regio. Inmiddels is het project voor het grote publiek gelanceerd, en brengen ze een selectie van vijf Cali-juweeltjes die allemaal als reguliere, gefeminiseerde en autoflower wietzaden verkrijgbaar zijn.

Mack & Crack

Mack & Crack is één van de vijf gelanceerde wietsoorten die we er graag voor je uitlichten. Dat is namelijk een potente kruising tussen The Mac (aka Mac1 aka Miracle Alien Cookies) en cupwinnaar Green Crack. Maar potent is waarschijnlijk een understatement, want de gefeminiseerde Mack & Crack werd getest op meer dan 30 procent THC!

Ondanks het torenhoge THC-gehalte hoef je geen botanicus te zijn om Mack & Crack te kweken en zelf ook zulke potente wiet te produceren. De wietsoort groeit goed en is eenvoudig te kweken. Er wordt aangeraden om de planten van deze soort wat langer in de groeifase te houden, als je van het maximale oogstpotentieel wil profiteren. Dat kan trouwens op ieder medium en ook in hydrosystemen, want hoewel ze uit Humboldt afkomstig zijn, voelen de wietzaden zich overal thuis.

 

In de bloeifase zul je merken hoe bijzonder Mack & Crack is, als ze haar intense geur begint te verspreiden, en de toppen mooi uitvullen met de supersterke wiet. Daarover gesproken, de bloeifase van Mack & Crack duurt zo’n 10 tot 11 weken, en levert zware toppen op vanwege grote hoeveelheid hars die de soort produceert. Ze geniet ervan om in een intens (LED) zonnetje gezet te worden, en is dan op haar productiefst.

Citrus- en Dieselsmaken

Met zoveel hars en trichomen kun je wel nagaan dat Mack & Crack ook boordevol terpenen zit. Het is wat dat betreft een échte Amerikaanse soort, dus zorg voor een goed koolstoffilter als je ermee begint. Limoneen is het meest dominante terpeen maar er zijn ook duidelijk Diesel-aroma’s te herkennen dankzij hoge gehaltes aan myrceen, linalool en caryofylleen. Een indrukwekkend palet aan smaken die alleen maar beter worden als je de wiet een tijdje laat rijpen (curen).

Het hoge THC gehalte en de intense terpenen, maken Mack & Crack gewild en geliefd onder doorgewinterde liefhebbers. Ook voor hasj, concentraten of wietolie is de soort door de veelheid aan trichomen zeer geschikt. Beginnende blowers kunnen het echter beter rustig aan doen met Mack & Crack, want voor je het weet ben je onder zeil.

  • Soort: sativa dominante hybride
  • Genotype: The Mac (aka Mac1 aka Miracle Alien Cookies), Green Crack
  • Geslacht: gefeminiseerd (ook verkrijgbaar als regulier of autoflower)
  • Bloeitijd: 10 tot 11 weken
  • Geur/smaak: citrus, Diesel, zeer intens
  • Effect: zeer sterk effect, tot 30% THC!
  • Zadenbedrijf: Seedstockers
(advertentie)