(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Na zijn laatste artikelen zou je ondertussen door moeten hebben dat autoflower wietsoorten een aangepaste opvoeding nodig hebben. Matt Mernagh gaat verder over autoflower wietsoorten: Ze hebben zo hun eigen geheimpjes die je moet weten om ze succesvol te kweken. 

Als je een autoflower niet die speciale behandeling geeft die ze nodig heeft, haal je er nooit uit wat erin zit en zul je deze unieke wietsoorten misschien nooit leren waarderen. Ervaren kwekers moeten sommigen van hun kweekgewoontes leren loslaten want autoflowers vragen soms om kweekkennis die ingaat tegen goede kweektechnieken.

Vorige week heb ik uitgelegd waarom het precies is dat we autoflower wietsoorten beter niet kunnen verpotten. Nu ga ik vragen om je schaar te laten liggen wanneer je autoflowers kweekt. Het zal wellicht gek klinken wanneer je gewend bent om je planten te toppen en te snoeien om een beter bladerdek te vormen, maar knip niets van je autoflower plant af!

De explosieve groei die autoflowers doormaken zal geremd worden door hun topjes af te knippen. Ik plaats van een geweldige groei in de breedte verpest je je plant. Ik houdt er ook van om mijn planten in de groeifase af en toe met de schaar te lijf te gaan, maar autoflowers doen zelf hun ding. Het kost je misschien wat moeite om je autoflowers niet aan te raken maar hou je zelf toch maar in.

Ik heb mezelf aangeleerd dat het beter is om de bladeren die veel licht tegenhouden in te stoppen, dan ze af te knippen. De instopmethode veroorzaakt niet zoveel stress bij je autoflowers en is net zo effectief als het gaat over de lichtpenetratie naar de lagere delen van de plant.

Je kunt de bladeren gemakkelijk achter takken of andere bladeren haken, maar ik ga zelf een stapje verder en bind de blaadjes met wat draad vast, zodat het licht verder door kan dringen in de plant. De takken die onder het ingestopte blad groeien, vangen nu meer licht en groeien al snel voorbij het blad. Het is een andere manier van plantentraining maar wel een effectieve manier. En het beste van alles is dat je plant er niet van hoeft te herstellen.

De instopmethode is perfect voor autoflower wietsoorten maar kan ook heel effectief zijn voor gewone soorten. Er is eigenlijk geen reden waarom je de methode niet ook bij gewone soorten zou kunnen gebruiken, zeker als je je bedenkt dat het de planten geen stress oplevert.

(advertenties)