(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het tweede seizoen van The High Cloud, de vetste cannabis podcast van Nederwietland met bewegend beeld, draait inmiddels volop. In aflevering 5 is Yari van coffeeshop Espresso te gast bij The Real Uncle Kush, de onnavolgbare host van THC. Sinds de verbouwing mag deze shop zich de ‘groenste coffeeshop’ van het land noemen. We horen van Yari hoe ze dat voor elkaar kregen, maar ook wat hun visie is op het Nederlandse cannabisbeleid. En krijgen een masterclass ‘mooie coffeeshop runnen’ van deze voorlopers in de markt.

Pioniersbloed

Uncle Kush is te gast bij Yari van coffeeshop Espresso in Mijdrecht. Eén van de vijf van keten TheCoffeeshops.com. Dertien jaar lang zat deze winkel in een ‘tijdelijke’ locatie gemaakt van zeecontainers. Maar onlangs bouwden zij de duurzaamste en ‘groenste’ coffeeshop van Nederland!

Yari’s vader begon in 1984 in Amsterdam zijn eerste coffeeshop: Siberië. Door de jaren heen kwamen daar een aantal bij, tot een totaal van vijf onder de verzamelnaam ‘TheCoffeeshops.com‘. Waarvan vier in Amsterdam (Rusland, Siberië, Loft en De Supermarkt) en één in Mijdrecht: Espresso.

Vanaf zijn achttiende begon Yari te vegen achter de bar. Zo vertelt hij Uncle Kush in deze aflevering van de THC Podcast. Hij bekleedde zo elke functie in de shop minstens een half jaar. En kreeg een goed beeld van de vloer en ervaring in de dagelijkse werkzaamheden. Ook deed hij de hogere hotelschool, en die ervaring en lessen stopt ware gastheer Yari nu graag in hun coffeeshops. Merkbaar voor zowel de klant als personeel, waar een bijna ongeëvenaarde werksfeer hangt.

Coffeeshop Espresso

Coffeeshop Espresso in Mijdrecht zat jarenlang onbedoeld in een tijdelijk gebouw van zeecontainers. Vooral omdat alle aangeboden alternatieven niet geschikt waren. Uiteindelijk werd samen met de gemeente besloten zélf wat te bouwen, in plaats van genoegen te nemen met minder. Hieruit vloeide de meest duurzame coffeeshop in Nederland.

Het pand is namelijk volledig te verhuizen, ligt vol zonnepanelen (die omliggende gebouwen zelfs van stroom voorzien) en heeft tal van andere moderne snufjes. Nu is de shop zelfs van plan een vlindertuin aan te leggen op een braakliggend terrein ernaast. Zo proberen ze bij TheCoffeeshops altijd te kijken waar ze iets kunnen bijdragen aan de maatschappij.

Meer weten over deze te gekke coffeeshop met een indrukwekkend menu? Klik (vanwege leeftijdsbeperking) eerst op onderstaand fragment uit de nieuwste High Cloud-podcast aflevering en kijk dan op YouTube verder:

Eerdere afleveringen van The High Cloud podcast – waaronder eentje met de Founding Fathers van CNNBS – terugkijken? Alle afleveringen kun je via onderstaande kanalen tot je nemen:

(advertentie)