(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Je mag het eigenlijk niet zeggen maar zonder het gros van de toeristen is Amsterdam heerlijk rustig. Coronatijd is stiekem ideaal om een keer relaxed te shoppen in de binnenstad, en daarna in de prachtige onderwaterwereld van coffeeshop The Dolphins te duiken.

Een grijze zaterdagmiddag…

is de perfecte gelegenheid om met vrouwlief de trein te pakken naar onze hoofdstad, die in coronatijd heerlijk rustig bleek. Rond de Nieuwendijk en het Damrak scoren we de nodige nieuwe broeken en een dikke jas voor komende winter. Eigenlijk komen we vooral voor de ‘derde helft’, oftewel om wat heerlijke wiet en hasj te scoren. We zijn namelijk op weg naar coffeeshop The Dolphins, vlak bij het Leidseplein.

Coffeeshop Dolphins ken je misschien wel, want het is al meer dan 25 jaar een begrip in Amsterdam. Sinds kort is de wietwinkel in handen van nieuwe eigenaren. Een mooie gelegenheid dus om de shop even te checken om te zien of de kwaliteit en sfeer van weleer er nog altijd hoog in het vaandel staat. Nou ja, je moet als man soms een excuus verzinnen om de coffeeshop in te kunnen duiken…

Tropisch aquarium

In het geval van The Dolphins duiken we letterlijk want de coffeeshop is ingericht als een tropisch aquarium. Kijk omhoog en het plafond ziet eruit alsof je met je snorkel in het water van een prachtige baai in Thailand zwemt. De muren blauw als helder zeewater en hebben een prachtige koraaldecoratie dat de optische illusie verder versterkt. De onderwaterwereld is prachtig gemaakt en levensecht, vooral als je een beetje high (of moeten we zeggen, haai) geworden bent. Maak je trouwens geen zorgen over het koraal zelf want dat is níet, maar wel nét echt.

Amnesia en Madelaine

En high worden is ook totaal geen probleem bij The Dolphins, want ze serveren er heerlijke rookwaar en niet voor toeristenprijzen. Op aanraden van de nieuwe eigenaren (Teun en Soel), die toevallig beiden aanwezig zijn op het moment, schaffen we een knaller van een Amnesia aan, en een brok fijne Marokkaanse hasj genaamd Madelaine. De wiet kost slechts €7,50 de gram en de hasj maar €6,50. Koopjes dus, en zeker omdat The Dolphins vlak in het centrum ligt. Geen typische ‘toeristenshop’ dus, hoewel toeristen hier natuurlijk van harte welkom zijn.

Uiteraard draaien we even een dikke knuppel van de Amnesia met in het midden een zoete lijn van de Madelaine. Eigenlijk mag je in coronatijd niet in de shop blijven hangen, maar omdat wij van CNNBS zijn mogen we wel even blijven om onze joint te draaien.
De Amnesia is heerlijk kruidig en zoet, en geeft de joint die typische hazy smaak. Het is een uitstekend wietje en zeker voor de prijs niet te versmaden. De hasj is ook goed, lekker zacht van structuur én in je keel bij het roken. Samen in één joint is het uitermate goed te doen, kunnen we wel stellen.

Zelf ook een keer coffeeshoppen bij The Dolphins? De shop is gelegen aan de Kerkstraat 39 op de kruising van de Leidsestraat. Tram 2 en 12 gaan iedere 3 minuten vanaf Centraal Station, en brengen je er in 12 minuten naartoe. Het vakbekwame personeel en de eigenaren zelf, staan van 07:00 tot 20:00 uur (aangepaste corona sluitingstijd) voor je klaar.

(advertenties)