(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hij heeft het dubbel en dwars verdiend en deze grande finale is de kroon op zijn harde werk. Want ondanks de wisselvallige en regenachtige zomer heeft buitenwiet-correspondent Steve een geweldige prestatie neergezet met zijn White Russian en Biddy Early’s. Oogstverslag coming up!

Jawel lieve lezers, het mooiste moment van het seizoen is aangebroken, tijd om te oogsten! Maar niet voordat ik jullie eerst in geuren en kleuren heb verteld hoe de afgelopen twee weken voor mijn planten zijn verlopen. Te beginnen met de trots van mijn tuintje, de White Russian.

White Russian

De White Russian is uitgegroeid tot een prachtige plant met keiharde toppen, een ongelooflijk sterke geur en een hele hoop witte trichomen. Ze was echt rijp voor de oogst en ik kan niet wachten tot ze droog en gecured is. Al dit toppengeweld heeft alleen één nadeel bij de buitenteelt. De vorige keer schreef ik het al, ik hoopte dat ik geen rot zou krijgen in mijn mooie buds, maar ook dit jaar was het niet helemaal te voorkomen. Omdat de toppen van deze White Russian zo groot en hard waren geworden is het risico op toprot nu eenmaal groot.

De White Russian is echt prachtig geworden en stond bol van de vele dikke cola’s!

Budrot

De afgelopen weken is het weliswaar heel zonnig geweest, maar hier in het zuiden van het land gaat dat meestal gepaard met een hoge luchtvochtigheid en weinig wind. Een perfect klimaat voor budrot helaas. Tijdens een inspectie hierop was viel me op dat tussen een van de grootste toppen een verwelkt blaadje zat. Na een snelle nadere inspectie bleek het inderdaad om toprot te gaan. Ik heb daarom besloten om op dat moment meteen aan de oogst te beginnen. De wiet was er inmiddels ook klaar voor en gelukkig viel de schade achteraf mee, de aantasting beperkte zich tot een aantal plekken aan de grootste toppen van de plant.

Helaas hier en daar wat rotte plekjes, maar de schade viel gelukkig mee. Er zaten nog genoeg mooie toppen aan de White Russian zoals je ziet

Biddy Early’s

De Biddy Early’s doen hun naam eer aan want ze zijn in slechts 7 weken en een paar dagen afgebloeid. Alle trichomen zijn mooi melkachtig en een paar zijn zelfs al amberkleurig geworden. Wel waren de buds van de Biddy Early een stuk minder hard als die van de White Russian. Ik heb verder nog niks gerookt, op dit moment hangt alles rustig te drogen in een tentje dat ik van een vriend heb kunnen lenen, compleet met afzuiging en al dus dat is fijn voor de buren.

20160827_113736

20160826_131459

De twee Biddy Early planten mogen er ook wezen! Ze deden hun naam eer aan en zijn in 7 weken afgebloeid. Iets minder compacte toppen dan aan de White Russian, maar met een heerlijke geur en een meer dan geslaagde opbrengst.

Ik wil hier alvast de mensen van Serious Seeds bedanken voor deze prachtige zaden, en de redactie van RollingStoned voor snelle reacties wanneer ik vragen had. Geniet van de foto’s en hopelijk zien we elkaar hier volgend seizoen weer!

Steve

(advertenties)