(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Nu Dr. Purple uit Tuinesië vertrokken is, is Dr. Kush op zichzelf aangewezen. Er staan nog veel planten in de kas dus er is een hoop werk aan de winkel. Gelukkig laat Purple, Kush niet met lege handen achter en kan er alvast een en ander gerookt worden dankzij een tussentijdse autoflower oogst.

Na barre tijden was de zon dan eindelijk weer eens aan zet in Tuinesië. De temperatuur in de kas steeg tot zo’n 34 graden, iets te warm als je het ons vraagt maar klagen kunnen we niet. De dames lijken ervan te genieten en daar gaat het om, nietwaar? Het afbinden en bonsai-trainen begint goede resultaten op te leveren. De zijtakken floreren en steeds meer ruimte wordt benut. Ook zien we de eerste tekenen van bloei in de kas.
De Frisian Duck loopt aan kop met haar compacte trossen, ze wordt gevolgd door de Big Buddha Cheesus, Medical Black Afghani Kush en Emeralds Super Sour O.G.

 

De eerste oogst…

3 Weken geleden werden de eerste oogstrijpe autoflowers, te weten 2 AutoBrooklyn Sunrise en 1 Blue Invader, naar binnen gehaald om een aantal dagen te vertoeven in een donkere ruimte. Het is nooit bewezen, maar wij denken toch dat een paar donkere dagen voor de oogst een vettere wiet oplevert. Na een goede 4 dagen donker te hebben gestaan, menen we zeker meer van de schitterende harsdruppeltjes te kunnen zien. Na ontdaan te zijn van hun bladermantel werden ze onder aan de stam afgeknipt en ongeveer anderhalve week ondersteboven gehangen om te kunnen drogen. Het eindresultaat is pure liefde!

De grootse van de twee AutoBrooklyn Sunrise planten was iets minder rijp als de kleinere, maar nog steeds prachtig. De topstructuur is heel erg open, maar een lust voor het oog. Een binnenleven zou haar toppen waarschijnlijk een stuk compacter maken. De open structuur wordt verder goed gemaakt door de zoetzure indringende geur. Dr. Kush vindt dat dit een van de fijnste geuren is die hij tot nu toe uit eigen kweek heeft mogen ruiken. Het kleinere, maar rijpere zusje van de ABS heeft dezelfde geur, alleen nóg sterker en met ietwat dikkere toppen en een donkerder kleur. Het duidt op een wat rijper stadium van de trichome, meer dan 70% is amberkleurig, dat wordt een gegarandeerde bankhanger!

De Blue Invader heeft prachtige compacte toppen met weinig blad. Veel trichomen en erg licht van kleur, stoned kan je hier wel van worden verwachten we. Ook hier een indringende penetrante geur en een veelheid aan plakkerige trichomen.

Rookverslag?

In gedachten zien we jullie fronsend kijken en je afvragen hoe het smaakt? Wel, natuurlijk hebben we ook al stiekem wat geproefd, maar een echt rookverslag blijft nog even uit. We kunnen zeggen dat we zeer tevreden zijn met deze tussentijdse autoflower-oogst. ‘Dit pakken ze ons al niet meer af.’ Aldus Purple. De oogst zal nu eerst gecured gaan worden in de daarvoor bestemde weckpotten. Daarna zullen onze mening er op los laten. Een klein tipje van de spreekwoordelijke sluier: een eerste rookproef wees een zoete, aarde-achtige heerlijke smaak uit met een zachte natuurlijke prikkeling in je keel bij het uitblazen.

IMG-20160823-WA0012

Hoe staat het ervoor met die andere autoflower, de Haze 2.0? Nou, deze dame was er nog niet aan toe om geoogst te worden en heeft anderhalve week extra gekregen om door te groeien. Zij is daarna ook een aantal dagen in het donker gezet voor een laatste harsboost en ook zij hangt nu te drogen. Over deze dame de volgende keer meer om toch nog een beetje de spanning erin te houden.

In de kas

De kas staat momenteel nog vol met niet-autoflowers waarvan sommigen al aan hun bloeiperiode begonnen zijn. Dr. Purple verlaat nu het land en gaat knallende techno en zon tegemoet, terwijl Dr. Kush achter zal blijven met de dames. Aangezien er aan tijd een gebrek is (augustus is immers alweer bijna ten einde), hebben we besloten vaart te maken. De afgelopen dagen is er daarom flink geponytaild om onderliggende zijscheuten een kans te geven. Ook wordt er momenteel nog gespannen en gebonden om een optimale houding te creëren. Achteraan groeiende takken worden naar voren gebonden zodat ook zij een kans maken om ons te verblijden met wat extra gewicht.

Juice en… politie!

Van de eerste overbodige bladeren hebben we voor de gezondheid een overheerlijk sapje gemaakt. De slow-juicer komt hier goed van pas. Een combinatie van komkommer, courgette, citroen, sinaasappel en gember zorg voor een goede immuniteit boost. Nu kunnen wij net zo gezond als de dames de laatste periode van ons avontuur in!

IMG-20160820-WA0041

En oh ja, onze sjamaan lag afgelopen week onder vuur door de NSDAP. Het had het wegknippen van zijn dames tot gevolg. Triest als dat het is mogen wij toch niet klagen want meedoen is immers belangrijker dan winnen! En de foto’s mogen er wezen, die kunnen ze ons niet afnemen. Wat een pech, wiet weg! Ter afsluiting een toepasselijk plaatje deze week: Bob Marley’s I shot the sheriff

Tot over twee weken!

(advertenties)