(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

AutoMazar is werkelijk een bijzondere autoflower wanneer het op opbrengsten gaat. In 2011 waren er al meerdere kwekers die met de soort boven de 250 gram wiet per plant oogstten, maar zelfs deze recordoogsten vallen in het niet bij de opbrengst van kweker Seymour die er een indrukwekkende 350 gram vanaf haalde. Kweekverslag + weggeefactie van deze uiterst lucratieve autoflower!

Kweekverslag + weggeefactie

Voor het kweekverslag van deze recordopbrengst reizen we af naar Engeland, want daar woont de kweker Seymour die de recordoogst van één enkele AutoMazar kweekte. Hij doet verslag van de kweek met AutoMazar waarbij hij de recordopbrengst van 350 gram haalde. Daarnaast mogen wij van zadenbedrijf Dutch-Passion 5 mensen blij maken met gratis AutoMazar wietzaden. Aan het einde van dit artikel lees je hoe je ze kunt bemachtigen.

Mocht je nog steeds twijfels hebben over de opbrengsten van Autoflower wietsoorten, lees dan vooral verder. Opbrengsten van 25 tot 100 gram per autoflower zijn gewoonlijk de norm, maar in de handen van gevorderde kwekers kunnen de meest geweldige resultaten gehaald worden. Deze kweek van de Engelse Seymour slaat echter alles, je slaat stijl achterover!

Seymour-Buds

Dutch-Passion feliciteert Seymour Buds met zijn fantastische record

Hieronder zie je de betreffende AutoMazar plant toen zij 37 dagen oud was. De plant staat in een grote 20-liter oxypot, wat in feite hetzelfde is als een bubble bucket, een DWC hydrosysteem. De wortels hangen in zo’n systeem in een waterreservoir waar continue lucht doorheen wordt gepompt. Het reservoir met voedingswater wordt doorgaans wekelijks ververst. In de juiste handen kunnen planten in zulke systemen explosief snel groeien, waarbij een plant soms wel 2 tot 3 liter voedingswater per dag wegdrinkt. De kweeklampen stonden bij deze kweek 20 uur per dag aan en de plant had maar een 4 uur durende donkere periode. De EC-waarde hield Seymour op 1,0 en de pH op 5,9, wat voor een vruchtbare groei zorgde en deze plant een geweldige start gaf!

Dag 37 van de AutoMazar die uiteindelijk 350 gram droge wiet opleverde

Seymour Buds kweekte deze AutoMazar onder een 345 Watt LED kweeklamp en kan interessant zijn voor kwekers die niet beseffen hoe goed LED kweeklampen kunnen presteren. Zelf geeft Seymour toe dat hij zich dat voorheen ook niet besefte.

Op dag 55 was de plant in kwestie al zo groot geworden dat de LED kweeklamp naar een hoek in de kweektent verplaatst moest worden. De AutoMazar begint nu ook zijn sterke geur aan de omgeving af te geven waarmee ze trouw blijft aan haar Afghani Mazar-I-Sharif voorouders. De bloei komt er ook aan inmiddels. Het wordt duidelijk dat deze plant niet binnen de gewoonlijke 60 tot 70 dagen af zal bloeien. In plaats hiervan ondergaat ze een absurd uitbundige groei waardoor het uiteindelijk 100 dagen zal duren van zaadje tot oogst. De 30 extra dagen zullen het wachten echter meer dan waard zijn, zoals je verderop in dit verslag zult zien. Let op hoe gezond de plant er onder de LED’s bijstaat.

day551

Na 55 dagen was de AutoMazar al uitgegroeid tot een monsterplant waar de lamp bijna niet meer boven paste

We slaan 23 dagen over. Op dag 78 zien we dat de plant goed reageert op de belichting van de zijkant. Seymour krijgt inmiddels behoorlijke last van hoogtegebrek in zijn kweektent. De toppen beginnen zich nu ook goed af te tekenen maar aan de achterkant krijgen ze wel wat minder licht als optimaal zou zijn.

day78

day-55b1

Op dag 78 staat de grote plant vol in bloei, het licht dringt bijna niet door tot de toppen aan de achterkant

day-83

Dag nummer 83. Links op de foto zie je de LED Penetrator Pro kweeklamp

We slaan weer een paar weken over en gaan naar dag nummer 95, vlak voor de oogt. Veel niet-autoflowers zouden moeite hebben om er op dit moment nog zo gezond uit te zien, laat staan 350 gram (droog gewicht) aan toppen toppen dragen. Meer en meer kwekers die voor eigen gebruik kweken realiseren zich dat deze planten tegenwoordig zelfs beter presteren dan de bewezen traditionele fotoperiode wietsoorten. AutoMazar overtreft zelfs cupwinnende niet-autoflowers en je kunt hieronder zien waarom dat is…

day95

harvest1

Vlak voor de oogst ziet de AutoMazar er nog steeds ontzettend gezond uit, bedenk dat dit op dag 95 is

rootball--300x168Dan komt de oogst voor de recordhoudende AutoMazar, 350 gram van één enkele plant. De toppen zitten vol met glinsterende trichomen. Deze kweek doet je beseffen hoe ver de LED technologie al gekomen is in de afgelopen jaren. De 345 Watt LED kweeklamp verbruikt maar 290 Watt aan energie en de prestaties lijken meer op die van een 600 Watt HPS. Seymour wist het zelf ook niet dat LED’s zo effectief konden zijn. Hier in de handen van iemand met groene vingers, in combinatie met goede genetica en een goede controle over het kweeksysteem. De wortelkluit ziet er gezond uit. Ervaren hydrokwekers zullen je vertellen dat dit soort resultaten bijna niet op aarde te behalen zijn.

another-harvest

De potentie van de beter autoflowers zoals AutoMazar en de connaisseurswiet AutoBlueberry doet niet onder voor die van niet-autoflowers. Het zijn echter de monsterlijke opbrengsten zoals deze die kwekers de bek doen openvallen. De beste autoflowerkwekers zeggen dat ze dit soort resultaten gewoonweg niet met traditionele soorten kunnen halen. Zelf denkt Seymour dat dat te maken heeft met de langere dagen. Autoflowers kunnen immers 24 uur per dag lichtenergie opslurpen. Al deze extra lichtenergie, gecombineerd met de explosieve groei van de ruderalisgenen zorgt ervoor dat autofems zulke snelle en spectaculaire oogsten kunnen afleveren.

In een periode van 24 uur krijgt een autofem 20 uur lang licht voor haar kiezen. Dat is bijna twee keer zoveel als een fotoperiode wietsoort. Al deze lichtenergie drijft de plant tot een spectaculaire productie van THC en andere cannabinoïden. De autofems hebben niet zo’n lange donkere periode nodig. Het resultaat is een hyperactieve groei, die we niet eerder zagen. Stel je voor dat je een autoflower had met een levenscyclus van 120 of zelfs 150 dagen. Hoeveel zou je dan wel niet kunnen oogsten? De mogelijkheden voor de toekomst zijn eindeloos.

Weggeefactie! Win 5 x 3 AutoMazar wietzaden

AutoMazar

Dutch-Passion geeft 5 verpakkingen van 3 AutoMazar zaden weg

Om dit prachtige kweekrecord te vieren, mogen we van Dutch Passion 5 mensen blij maken met 3 gratis AutoMazar wietzaden! Wil je kans maken op de zaden, vertel ons dan in een mail hoe je ze zou willen kweken, buiten op je balkon, in de tuin of misschien wel net als Seymour onder een mooie LED zon. Reageren kan via het contactformulier (hier te vinden). Uiteraard verwachten we na je AutoMazar avontuur wel een mooi fotootje.

(advertenties)