(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De beste hasj maak je natuurlijk zelf, en met een beetje hulp van deze machine gaat dat bijna helemaal vanzelf. De Pollinator droogzeefmachines bestaan al sinds 1994, en maken volgens liefhebbers de schoonste hasj die er is. Er komt namelijk geen water of oplosmiddelen aan te pas, en dat proef je!

Het droog zeven van hasj is een kunst op zich die maar weinigen goed beheersen. Het draait allemaal om de juiste filters en nog meer om voorzichtigheid. Het is een delicaat werkje om alleen die heerlijke THC trichomen, en dus geen ander plantmateriaal te extraheren.

De Pollinator is speciaal voor dit doel ontworpen in 1992 door Hash Queen Mila zelf. Het apparaat bestaat uit een plastic box waarin een speciale zeeftrommel rustig ronddraait. Door de langzame rotatie van het motortje worden alleen de trichomen van de wiet geslagen. Deze vallen door de zeeftommel waarna je ze in de pollinator box terug kunt vinden. En omdat alles volledig automatisch gaat kun je je tijd nemen en doorgaan met extraheren tot het laatste trichoom.

De kief of pollen hoef je in principe niet te persen of verder te bewerken en kun je zo in een pijpje roken, het smaakt fenomenaal. Zeker wanneer je met een goede kwaliteit wiet bent gestart. Er past 150 gram wiet in deze Pollinator P150, maar er zijn ook grotere modellen zoals de P500 en de P3000 die respectievelijk 500 gram en drie kilo wiet tegelijkertijd kunnen verwerken.

Wil je je hasj nog verder perfectioneren dan zijn er nog losse zeeftrommels voor de Pollinators beschikbaar. Door de kleinere maas openingen in deze extra trommels kun je ook het allerlaatste plantmateriaal uit de hasj zeven. Ook is de kief die je uit de Pollinator haalt uitermate geschikt om rosin mee te maken. Met behulp van een simpele stijltang, maak je dan de heerlijkste dabs (concentraat) om meteen van te genieten!

De Pollinator P150 kost 340 euro en is verkrijgbaar op Dutch-Smart.nl.

(advertentie)