(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De Adjust-A-Wings reflectoren stonden jarenlang eenzaam aan de top als het ging om breed stralende reflectoren, maar daar komt door het verstrijken van het patent op de innovatie verandering in. Er is namelijk een nieuwe goedkopere breedstraler op de markt die de eerdergenoemde reflectoren verbetert: de Azerwing.

Oké, het moet gezegd worden, de naam Azerwing is weinig origineel maar who cares? De Azerwing is een stuk goedkoper en in veel opzichten ook nog eens beter als het origineel. De bulb kan bij de Azerwing bijvoorbeeld in hoogte versteld, en gekanteld worden om een optimale lichtval op maat te verzorgen. Niet iedere binnentuin is immers even groot.

Prima reflector

De Azerwing reflector is ontwikkeld door Prima Klima die je wellicht kent van hun andere betaalbare producten zoals energiezuinige CFL lampen, koolstoffilters en meer. Afijn, dit bedrijf heeft zich nu dus ook gestort op de ontwikkeling van deze breedstralers. De reflectoren zijn gemaakt van ultrafijn hamerslag materiaal wat voor een ideale reflectie van het licht zorgt en bestaan uit drie verschillende delen.

Twee bladen (de wings dus als het ware) van 50 x 30 centimeter worden in het midden verbonden met een driehoekige reflector. De driehoekige reflector zit recht boven de lamp en zorgt voor een perfecte lichtuitstraling over de rest van de kap waardoor het licht egaal over een groot kweekoppervlak verdeeld wordt. De driehoek voorkomt ook hotspots onder de lamp en maakt een heat-spreader overbodig. Het is wellicht wat lastig voor te stellen, dus laten we gewoon even kijken hoe de nieuwe Azerwing eruit ziet.

azerwing

 

Net als bij de Adjust-A-Wings bestaat de Azerwing uit twee reflectorbladen. De rail waarop de twee reflectorhelften zijn gemonteerd geeft de kap extra stabiliteit en maken hem 100% symmetrisch. Daarnaast functioneert deze rail als koelribben waaraan de kap ook nog eens makkelijk op te hangen is.

  • Afmeting: 55 x 60 cm.
  • Belichting: geschikt voor 400 -600 watt lampen
  • Oppervlakte: 88% groter kweekoppervlak
  • Energiezuinig: 44% energie besparing, 44% minder warmte
  • Oppervlakte: belicht tot 2.36 m2
  • Materiaal: glas gecoat aluminium, Vega Green
  • Reflectie:97%

Deze Azerwing medium kost 72 euro en is te koop bij G-Tools.nl. Hij zal daar de Lucilu reflectoren gaan vervangen die daardoor worden opgeruimd en voor een speciale aanbiedingsprijs van 60 euro de deur uit gaan. Ga je toch liever voor de originele Adjust-A-Wings, dat kan ook, die kosten alleen wel wat duurder, namelijk 90 euro.

 

(advertenties)