(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In de neverending story van ijverige wietkwekers die door de spreekwoordelijke mand vallen, kunnen we nu echt een originele episode bijschrijven. Over naar Zandvoort dus, waar het blijkbaar niet alleen de Duitse strandgasten zijn die vervaarlijke kuilen graven…

‘Zandvoorts huis op instorten door wietkwekerij’, kopte RTV Noord-Holland deze week en dan denk je natuurlijk: oeioei, zeker de waterkraan vergeten uit te zetten of zo? Maar nee, dit gevalletje van ‘ontdekte wietplantage’ kent een totaal andere oorzaak.

Verse vis die stinkt…

z-1

Voorbeeld van een (wel succesvolle) wietkwekerij in de kelder

Hoe de politie überhaupt bij de wietkwekerij terecht kwam blijft vooralsnog een mysterie (meestal betekent dat trouwens dat iemand ze verlinkt heeft), maar feit is dat ze deze week voor de deur stonden bij een woning in de Zeestraat. Die woning hing er een beetje haveloos bij ook, wat achteraf weer logisch te verklaren valt door de aanwezigheid van die wietliefhebberij.

Die bevond zich namelijk onder de winkel aldaar op de begane grond, een echte Zandvoortse business want ‘Vishandel Habibi’ geheten, ‘voor al verse & gebakken vis’ (waarbij enigszins verontrust kan worden opgemerkt dat je toch mag hopen dat de gebakken vis ook vers is, maar dit terzijde). Hoe dan ook, blijkbaar vond de wietkweker in het pand – waarschijnlijk de 58-jarige Amsterdammer die is aangehouden door de politie – dat de wietplanten te groot werden voor de te kleine kelder waarin ze moesten groeien en bloeien.

Onbekend aantal planten

En dus had ie op eigen houtje de kelder uitgegraven. Theoretisch een prima plan, alleen bleek hij van verbouwen geen kaas te hebben gegeten: de woning dreigt namelijk te bezwijken nu! Hoeveel wietplanten daaronder in de Zeestraat in de verdrukking staan en op het punt van uitroeiing (het onafwendbare lot dat hen wacht wanneer de politie er wel bij kan) is onbekend. En verse en/of gebakken vis wordt er voorlopig waarschijnlijk ook niet meer verkocht door Habibi…

(advertenties)