(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een scooter is een handig vervoermiddel in tijden van coronavirussen en zo. Hoef je niet met de bus, trein of metro. Hebben ze allemaal niet in Oegstgeest, maar scooters wel. En wat voor; er rijden zelfs minderjarige scooterboefjes rond met een complete drugswinkel (woorden van de politie)…

Het is behelpen in Oegstgeest (qua drugs)

Deze week werd bekendgemaakt dat de verkoop van scooters sky-high is, mede dankzij corona. Maar zo’n tweewieler is natuurlijk voor meer geschikt dan files en hoestende mensen ontwijken, bijvoorbeeld om er drugs mee rond te brengen.

Helemaal in Oegstgeest, waar de 25.000 inwoners het zonder coffeeshop moeten stellen. En dan weet je het wel weer.

Jong geleerd is…

Dan klimt jong en oud – maar in dit geval dus jong – op een scooter om de geestverruimende handel bij de mensen thuis te brengen, wel zo aardig. Alleen houdt de politie niet van mobiele dealers en al helemaal niet als die naast soft ook hard drugs pushen én ook nog eens minderjarig zijn!

Enter een 17-jarige knul die zondagmiddag de zondagsrust in Oegstgeest verstoorde door kneiterhard op zijn scooter te rijden. Houdt de politie óók al niet van, dus moest het joch stoppen en afstappen.

‘Drugswinkel in scooter buddy’

Pardoes knalt er een ‘sterke wiet lucht’ in het gezicht van de dienstdoende agenten, zoals ze dat zelf maandag melden op de Facebook-pagina van de Politie Leiden Noord. De kop boven hun post op de sociale media laat er trouwens geen misverstand over bestaan waar we hier mee te maken hebben: ‘Minderjarige heeft drugswinkel in scooter buddy!’

In die buddy heeft de jongeman een sok liggen. Niet om eventuele natte scootervoeten mee op te warmen, maar om drugs in te stoppen. Veel drugs. ‘LSD, XTC, cocaïne en hasj behoorden tot het assortiment’, zo meldt de politie.

Het zal geen verbazing wekken dat de 17-jarige knul uit Voorhout even mee moest naar het bureau van oom agent…

(advertenties)