(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wie denkt dat er met het invoeren van legale wiet direct een einde komt aan de illegale cannabismarkt, heeft het grandioos mis. Zo makkelijk laat de zwarte markt zich niet opzij schuiven. Integendeel, zo blijkt uit deze enigszins onthutsende reportage van NBC News met de veelzeggende titel:

‘Human Trafficking Fueling The Marijuana Industry’

Ofwel, hoe mensensmokkel de brandstof is voor de cannabisindustrie. En dat ondanks het feit dat tweederde van de Amerikaanse staten inmiddels cannabis gelegaliseerd heeft. Maar het oerwoud aan regels en eisen dat  legale marktpartijen moeten doorworstelen, zorgt er voor dat er nog altijd een enorme zwarte markt bestaat in de VS.

En volgens politie en justitie zien we daar ook nog eens een flinke toename van mensensmokkel. De cannabisproducten die de slachtoffers kweken eindigen ook nog eens geregeld in legale dispensaries, waar de consument geen idee heeft wat ie zodoende ondersteunt…

In onderstaande video – en laat het een preventieve waarschuwing zijn voor Nederland en andere Europese landen die legale wiet overwegen – gaan we op pad met de sheriff van San Bernardino County in Californië om een ‘black market marijuana farm’ op te rollen:

(advertenties)