(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Apart verhaal uit Thailand, waar cannabis sinds het begin van de zomer legaal is. Maar legaal of niet, sommige vrouwen zijn er niet van gediend als manlief te pas en te onpas aan de wietpijp hangt. De echtgenoot van één zo’n anti-vrouwtje pikte het niet en klom uit protest op het dak van zijn huis. Waar ie vervolgens twee volle dagen kwaad bleef zitten!

Koppig, koppiger, Kanthaphi

Maak kennis met wellicht de koppigste blower op aarde ofwel de 42-jarige Thaise kerel Kanthaphi. Die gaat de geschiedenisboeken in dankzij krantenkoppen als: ‘Thai man sits on roof for 2 days because his family won’t let him smoke marijuana‘ (bron: TheThaiger.com).

Nou zit er nog een heel verhaal achter deze krantenkop, te beginnen dus met de vrouw van Kanthaphi. Tegen de media kletst ze honderduit over haar kerel op het dak, bijvoorbeeld dat het een ‘weed addict’ is. Juist daarom had ze hem dus ook meegenomen uit Bangkok en naar zijn vader gebracht in het Kantharalak district, zodat de kerel daar cold turkey zou afkicken van de wiet simpelweg omdat het er niet zou zijn.

Protesteren op het dak

Tot zover de theorie van moeder de vrouw. Afgelopen zondag trok Kanthaphi zijn opgedrongen THC-drooglegging niet meer en hij vroeg zijn ouweheer Sathien Panyakom (65) om wat cannabis. Nee, pa had geen wiet. Kwaad over zoveel onrecht, besloot Kanthaphi om half negen ’s avonds op het dak van het huis te klimmen.

En daar zat de boze blower zonder wiet de volgende dag nog steeds.

Buren en vrienden probeerden Kanthaphi over te halen om naar beneden te komen, maar hij weigerde – ondanks dat het ondertussen flink aan het plenzen was. ‘He didn’t become violent in any way, he just wanted to be alone on the roof’, schrijft TheThaiger erover met gevoel voor drama.

Moeder natuur helpt een handje

We schrijven inmiddels dinsdag. Nog steeds zit de berooide blower Kanthaphi op het dak waar hij zondagavond boos op is geklommen. Omdat vragen en smeken niet helpt, belt iemand beneden uiteindelijk sheriff Sukit Luangsakulthai van het Kantharalak District.

Maar ook de politiebaas lukt het niet om Kanthaphi naar beneden te lullen, om drie uur ’s middags.

Maar zie, de natuur doet altijd haar werk en bijna 48 uur nadat Kanthaphi naar boven ging komt ie uit zichzelf rond zes uur ’s avonds weer naar beneden geklauterd. Hij was naar eigen zeggen ’te heet en te hongerig’ geworden op het dak van het huis van zijn vader.

Omdat Kanthaphi inmiddels toch wat zwakjes overkwam op de toeschouwers, brachten ze hem naar Kantharalak Hospital voor controle. Gelukkig bleek er niets ernstigs aan de hand te zijn – op wellicht een behoorlijk gedaalde THC-tolerantie na…

(advertentie)