(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wiet is hot, en dan bedoelen we niet alleen bij de consument en patiënt. Ook beleggers en investeerders zijn er tegenwoordig gek op. Met name de jongere generatie beleggers – millennials dus – stopt graag spaargeld in cannabis. Zo graag zelfs dat wiet nu voor het eerst populairder is dan aandelen Apple!

 

Aurora Cannabis verdringt Apple van koppositie

Meer mensen bezitten nu op Robinhood aandelen van de Canadese wietproducent Aurora Cannabis dan van publiekslieveling Apple. Robinhood is een gratis trading app die populair is onder beleggende millennials. Je bent trouwens een millennials als je geboren bent tussen 1980 en 2000. Het markante omslagpunt toont maar weer eens aan dat we echt van een ‘green rush’ kunnen spreken inmiddels.

Volgens de Amerikaanse zakensite Markets Insider blijkt uit hun tracking data dat er nu 247.517 Robinhood-gebruikers een of meerdere aandelen Aurora Cannabis in bezit hebben. Dat is 20.000 meer dan vorige week. Het wietaandeel versloeg daarmee alle andere aandelen op de app, inclusief Apple dat sinds 8 november vorig jaar de koppositie in handen had. Apple staat nu met 237.050 aandeelhouders op plek 2.

Millennials pas sinds kort dol op cannabis(aandelen)

Het gaat dus allemaal hard met de legale wietbusiness in Noord-Amerika. Het is niet eens zo lang namelijk dat de millennials Aurora Cannabis in het vizier hebben. Eigenlijk pas echt sinds Bloomberg in september 2018 meldde dat Coca-Cola in gesprek was met de Canadezen om samen CBD-drankjes te ontwikkelen. Zie voor details ons bericht ‘Ook Coca-Cola wil nu een CBD-drankje‘ van toentertijd.

Alleen dat nieuws al deed de beurskoers van Aurora in Toronto direct met 15 procent stijgen! Vervolgens kreeg het aandeel in oktober – in de periode dat Canada recreatieve wiet legaliseerde – ook een plek op de fameuze New York Stock Exchange. Op dat moment stond Aurora 22ste op Robinhood, met 74.281 aandeelhouders.

Wiet heeft de wind mee

En sindsdien gaat het dus steil omhoog met het aandeel Aurora Cannabis, ook omdat de regelgeving in steeds meer Amerikaanse staten steeds liberaler wordt voor cannabis producenten. Zo meldt Business Insider dat een bron begin januari – een maand nadat de VS industriële hennep legaliseerde – vertelde dat Aurora Cannabis plannen heeft om binnen enkele maanden een lijn met CBD-producten (gedevieerd uit hennep dus) in de VS te droppen.

Tot dusver is het aandeel Aurora Cannabis dan ook met 37 procent gestegen in de eerste handelsmaand van het jaar…

[foto:  Adrian Today/Shutterstock]
(advertenties)