(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zoals jullie wellicht weten staat Mexico op de drempel van legalisering van recreatieve cannabis, waarmee het land volgens deskundigen de grootste legale afzetmarkt voor funwiet op aarde wordt. Vier jongvolwassenen zullen daar echter niet van mee profiteren, want die mogen eerst 3 jaar de gevangenis in omdat ze edibles verkochten via de social media.

Legalisering recreatieve wiet in Mexico weer vertraagd

Any moment now... het wachten op de door een vonnis van het Hooggerechtshof afgedwongen legalisering van recreative wiet in Mexico duurt voor vier jonge ganjapreneurs net wat te lang. Door politiek gesoebat is de deadline van april weer eens niet gehaald en heeft de Senaat opnieuw om extra tijd gevraagd. In juni zijn er parlementsverkiezingen, dus laten we eens optimistisch zijn en ervan uitgaan dat de kogel voor die tijd toch echt door de Mexicaanse wietkerk is gejaagd.

Het edibles viertal zal nog wat extra jaren moeten wachten op die beloofde vrijheid. Letterlijk, want de rechter heeft hen veroordeeld tot 3 jaar celstraf wegens het verkopen van edibles op Facebook en Instagram.

Handel in zelfgebakken edibles op social media

Het ondernemende viertal bakte hun edibles zelf thuis en gaf er fijne namen als ‘Brownies’, ‘Magic Cakes en ‘Space Cakes’ aan mee voordat de handel op de social media werd aangeprezen. Dat meldt de Engelstalige website Mexico News Daily maandag.

Het gaat om vier jonge Mexicaanse – en gezien de politieke vertraging in de afgedwongen legalisering nét niet legale en dus illegale – cannabisondernemers in de leeftijd van 19 tot 29 jaar. Ze pleitten allemaal ‘schuldig’ in de rechtbank, op ‘aanklachten tegen de gezondheid’ zoals het mooi omfloerst heet daarginds.

De vier pechvogels die 3 jaar moeten brommen voor hun internet handeltje in zelfgebakken edibles…

Verlinkt door de ouders van een klant

Het kwartet verkocht én bezorgde via koeriers de zelfgebakken edibles heel attent bij de klanten thuis in de Sonora-regio. Er kwam een einde aan de cannabis business doordat één van de ouders van zo’n Facebook/Instagram-klant het nodig vond om de politie te bellen. Tech-experts van de smerissen bekeken de accounts en konden de vier ongelukkige gebruikers ervan arresteren. Bah. 

Tonatiuh N., Luis Carlos N., Kevyn Emmanuel N. en Ángela Amayrane N. (allemaal N.’s inderdaad dus wellicht familie van elkaar) uit Hermosillo zullen dus op zijn vroegst ergens in 2024 mogen profiteren van de nakende legalisering in hun Mexico…

[openingsbeeld: alphaspirit.it/Shutterstock]
(advertenties)