(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Geen fijne dag voor cannabisliefhebbers in Maastricht. Om te beginnen moest de politie zo nodig een woonbotencomplex overvallen, waarbij wietplantages en kant-en-klare lekkernijen vernietigd werden. En coffeeshopvereniging VOCM houdt er ook nog eens mee op…

Vereniging Officiële Coffeeshops Maastricht kapt ermee

Om maar met dat laatste te beginnen: de Vereniging Officiële Coffeeshops Maastricht (VOCM) houdt er na 15 jaar mee op. Terwijl er nergens in Nederland zoveel ophef is over de wietpas – officieel het ingezetenencriterium – en ze er een domme burgemeester hebben die slaafs de idiote opvattingen van minister Opstelten van Justitie aanhangt… Maar voorzitter Marc Josemans, tevens eigenaar van de (gesloten) coffeeshop Easy Going, is het na 15 jaar “wel goed geweest”.

Knipsel

Volgende week houden hij en zijn enige kompaan – bestuurslid Pieter Arends – ermee op. Wellicht zijn beide heren ook gewoon knetter murw door alle juridische shit, zoals vorige week nog eens met de uitspraak van de Raad van State dat het discrimineren van buitenlanders in de Limburgse hoofdstad prima is. In de krant De Limburger zegt Josemans het zo: “Daardoor komt het spreidingsplan van coffeeshops onder druk te staan. Omdat aan dat plan de overdraagbaarheid van onze vergunningen was gekoppeld, komt er dus voorlopig geen nieuwe aanwas. Ook niet binnen de VOCM. Pieter en ik vinden het mooi geweest.”

Politie veegt woonbotengebied Maastricht ‘schoon’

Nog meer triest nieuws uit de Maasstad. Dinsdag deed de politie daar een inval in een woonbotencomplex van 60 vaartuigen en uiteraard waren ze weer eens bijzonder gespitst op wiet. En ja, het was bingo. “We hadden verwacht dat we drugs zouden vinden, maar de mate waarop dat is gebeurd ging onze verwachting te boven”, aldus een woordvoerder.

woonbootwiet

De cannabis minnende samenleving werd aldus beroofd van 92 kilo wiet, met een straatwaarde van meer dan 700.000 euro volgens de politie. Het merendeel van die kilo’s zat verstopt in kluizen op de boten, maar er werden eveneens vier wietplantages ontruimd met dik 2600 planten aan boord. De agenten kregen bij hun actie hulp van de gemeente, Rijkswaterstaat en de Belastingdienst. Dus werden er hier en daar nog wat openstaande schulden geïnd en beslag gelegd op ‘spullen’ met een waarde van 20 ruggen. Het enige positieve dat er te melden valt over deze staatsoverval is dat er niemand gearresteerd werd…

(advertenties)