(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Dat ze in België niet mals zijn als het gaat om straffen voor cannabis, blijkt uit de rechtszaak tegen 3 hasjsmokkelaars. Via de haven van Antwerpen probeerden ze nota bene Nederland van lekkere Pakistaanse hasj te voorzien. Maar de komende jaren dus even niet.

Waar je in Nederland nog wel eens wegkomt met een werkstrafje of miniem celverblijf, daar knallen Belgische rechters er graag bovenop als het gaat om grootschalige handel in hasj of wiet. Dat zullen Yusuf Y. (56), Monique V.G. (51) en Servet C. (40) beamen, want zij zien hun smokkelpraktijken keihard afgestraft door de correctionele rechtbank.

Watskeburt? Op 16 februari van vorig jaar lukte het de douane in Antwerpen om een container met handdoeken uit Pakistan op te speuren. Handdoeken uit Pakistan, dat gelooft geen snuffelhond, dus alras werd de echte lading gevonden: 3.019 kilo hasj. Als je nu denkt dat de Belgische douane bestaat uit briljante speurders; de autoriteiten werden getipt over het transport…

Ruim 3.000 kilo hasj - voor Nederland! - is niet meer...

Ruim 3.000 kilo hasj – voor Nederland! – is niet meer…

15 hasj containers in 1 jaar

Dat laat onverlet dat er een aardige smokkelhandel werd blootgelegd. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de drie verdachten in een jaar tijd 15 containers hebben ingevoerd, via ‘slapende of failliete vennootschappen’. De procureur vermoedde dan ook dat de onderschepte container niet de eerste was met een partij drugs erin verborgen. De heerlijke inhoud was ook nog eens bestemd voor Nederland.

Een rol die Yusuf vervulde namens opdrachtgevers Monique en Servet. Al probeerde de man zich er nog uit te kletsen voor de rechter door te verklaren dat ie ‘een gewone werknemer bij McDonald’s was’… De rechter geloofde hier weinig van, omdat onze Yusuf in het verleden al is veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf voor de smokkel van heroïne en xtc. Wat ons betreft gaat de beste kerel er dus moreel gezien flink op vooruit door zich nu met hasj bezig te houden, maar de rechter laat hem toch mooi voor 10 jaar de cel invliegen, en een boete van 30.000 euro dokken.

8 jaar de cel in

Servet dan, die moest de container(s) uit de haven krijgen. Goed voor 8 jaar celstraf in België, en een bonnetje van 24.000 euro. Monique, het logistieke brein van de smokkelaars kreeg precies dezelfde straf als Servet, ook 8 jaar brommen dus. Waarbij het evenmin in haar voordeel pleitte dat zij eerder al haar kerfstok had beklad met veroordelingen wegens schriftvervalsing, oplichting en het witwassen van drugsgelden…

(advertenties)