(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

CNNBS TOP 50 #8 • Natuurlijk, hoe konden we dat vergeten. Naast ‘schwazzen’ dook er nóg een controversiële kweektechniek op in 2017. En dan wel eentje waarmee je met één simpele handeling hardere en dikkere toppen zou kunnen kweken. Dokter Groen probeerde de ingreep die ‘bud swelling’ genoemd wordt, met eigen planten uit. En met niet tegenvallende resultaten ook. Dus mocht je het rond mei van 2017 gemist hebben dan is hier nog eens de uitleg: zo maak je toppen dikker en harder met één knip van je schaar…

HET MEEST GELEZEN OVER CANNABIS IN 2017 #8

Een week of zes geleden vroegen we Dokter Groen, om een techniek waarvan wiettoppen dikker, compacter en zwaarder zouden worden, op een van zijn wietplanten uit te testen. Hoewel het in de eerste instantie ongeloofwaardig klonk zorgde de oh zo simpele ingreep toch echt voor spectaculaire resultaten.

Het leek te mooi om waar te zijn, met een enkele ingreep ervoor zorgen dat je meer wiet kunt oogsten. Vandaar dat we aan Dr. Groen vroegen om de techniek aan een test te onderwerpen. Hij paste het foefje toe op een van zijn Night Queens en was positief verrast door de extreme hoeveelheid trichomen die de plant vervolgens aanmaakte.

Experiment

De toppen werden in het geval van Dr. Groen niet aanmerkelijk veel dikker, maar produceerden wel duidelijk meer hars. Ook zijn de buds aan de betreffende plant aanmerkelijk compacter dan die van de andere planten. Hieronder zie je links een niet behandelde top en rechts een van de toppen waarop Dr. Groen de techniek wel toepaste, het verschil is duidelijk te zien. De rechter top ziet een stuk witter en ook de suikerblaadjes bevatten veel meer trichomen bij de behandelde plant.

Bud Swelling

De techniek waarmee Dr. Groen experimenteerde heet Bud Swelling, het is verrassend simpel en gaat als volgt: Wanneer wietplanten eenmaal hun eerste echte topjes krijgen, zo rond de derde week van de bloeifase begin je ermee. Niet schrikken maar je moet dus het bovenste deel van het topje verwijderen. Het lijkt misschien eng, maar uiteindelijk knip je maar een heel klein plukje weg, zo’n 3 millimeter maar. Hieronder zie je hoe Dr. Groen het deed.

Vervolgens is het volgens dit filmpje de bedoeling dat je dit iedere 10 tot 14 dagen herhaalt. Waarschijnlijk kun je ook met één behandeling wel af want volgens andere handleidingen is één behandeling voldoende. Dokter Groen is in ieder geval enthousiast en gaat het vaker toepassen.

Bud Swelling in beeld

Hieronder zie je drie video’s waarin de techniek wordt toegepast. In de eerste film wordt de techniek gedemonstreerd en in de twee andere zie je het verrassende resultaat. De behandelde toppen zijn duidelijk veel dikker geworden door de toppen af te knippen. Zoals je ziet werkt het niet alleen voor wietplanten binnen, maar ook voor buitenwiet. Doe er je voordeel mee!

[Openingsfoto: O s s o b u k o, Shutterstock]
(advertentie)