(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

CNNBS TOP 50 #7 • Ook dit jaar kwamen er weer wat onverwachte BN’ers uit de wietkast. Wat te denken van ’s lands nationale mopperkont Johan Derksen, die bekende dat ie elke avond voor het slapen gaan een jointje rookt? Maar dé verrassing op dit gebied komt toch op naam vanBas van Toor, de inmiddels 81-jarige Clown Bassie. De kleine grappenmaker deed de morfine de deur uit en ruilde ‘m in voor wietolie. En niet alleen dat, in een interview met de toch niet bepaald als cannabisvriend bekend staande Telegraaf raadt hij iedereen aan om wietolie te gebruiken. You rule Clown B.!

HET MEEST GELEZEN OVER CANNABIS IN 2017 #7

’s Lands bekendste clown is Bassie. Inmiddels al aardig op leeftijd gekomen, deze Bas van Toor met zijn 81 gekleurde streepjes op het behang. En flink ziek geweest ook. Maar zie, hij is weer aan de beterende hand en de morfine is grotendeels de deur uit, want Clown Bassie zweert nu bij… wietolie!

Sapperdeflap!

De bekende clown, hier in 2016 op een kinderfeest in Drenthe, zweert nu bij cannabisolie als medicatie! [foto’s: Richard Broekhuijzen – wikimedia.org]

Bastiaan van Toor is met zijn 1 meter en 59 centimeter toch mooi wereldberoemd geworden in Nederland. Dankzij de samenwerking als Clown Bassie met Adriaan (zijn broer Aad inderdaad) natuurlijk, die twee grappenmakers waren sapperdeflap niet van de kijkbuis weg te slaan in de jaren tachtig en negentig. In 1997 kreeg het duo Bassie & Adriaan zelfs een koninklijke onderscheiding opgeprikt, dus dan hebben de jonge lezers ook een idee van de grootsheid van de clown en de acrobaat…

Bassie dacht zelfs aan euthanasie

Maar afgelopen jaar – Bassie stopte er officieel in 2013 mee trouwens, dus voor je pensioen moet je geen clown worden – ging het bergafwaarts met de gezondheid. Eerst kreeg Bassie de ziekte van Bell (aangezichtsverlamming), gevolgd door een auto-immuunziekte waardoor de clown zelfs niet meer kon lopen.

Bassie dacht hardop aan euthanasie, maar zie: deze week maakte hij bekend dat het beter gaat en hij zijn memoires gaat opschrijven in een boek, een boek waar we met zijn allen al jarenlang op wachten kunnen we er gerust bij zeggen.

Geen morfine maar wietolie

Clown Bassie gaf ook een interview aan Telegraaf TV en dat levert behalve de geijkte Bassie-grap -‘ik kon zeven maanden niet lopen dus je kan me beter Clown Spassie noemen, haha‘ – een opmerkelijke bekentenis op.

Bassie heeft de pillen en dan vooral de morfine langzamerhand de deur uitgedaan en vervangen door cannabisolie. Jawel, Clown Bassie aan de wietolie, check het zelf maar:

(advertenties)