(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

CNNBS TOP 50 #9 • In het bos gebeuren vreemde dingen en dan hebben we het niet over kaboutertjes die verschijnen als je de paddestoelen langs het wandelpad niet kon laten staan. Nee, dit is 100% fakevrij nieuws, uitDuitsland nog wel. Een meer dan ijverige guerrillakweker had daar een wietplantage opgetuigd met honderden dames in grote potten. Om het risico op ontdekking, dat in een uitgestrekt Duits bos sowieso klein is nietwaar, nog meer te beperken hing hij die potten vervolgens hoog in de bomen! Maar ja, het feit dat wij  dit weten toont al aan dat het fantastische avontuur toch niet helemaal volgens plan verliep…

HET MEEST GELEZEN OVER CANNABIS IN 2017 #9

Dus dan loop je daar als argeloze Spaziergänger door het Haunstetter Wald, valt je oog ineens op vreemde bomen, van een soort die je nooit eerder op je boswandelingen gezien hebt. Bij nadere inspectie blijken de bomen echter vol te hangen met wietplanten in grote potten, 25 meter boven de grond!

‘Marihuana-Plantage in luftiger Höhe’, kopt de politie in Beieren zelf al en ook in andere Duitse media zijn de woordgrapjes met ‘high’ niet van de lucht. En het is natuurlijk ook wel heel bijzonder als je een soort van wietplantage aanlegt op 25 meter hoogte in de boomtoppen!

275 wietplanten

Een of andere ‘zeer creatieve en ijverige’ buitenwiet liefhebber – zonder enige hoogtevrees – heeft het in het zuiden van Duitsland voor elkaar gekregen om liefst 275 (!) grote emmers de bomen in te krijgen, gevuld met aarde en plantjes ook nog. Die uit de hand en in de lucht gelopen hobby moet volgens de politie zeker al sinds begin juli gaande zijn, de dames op 25 meter hoogte waren allemaal tussen de 25 en 100 centimeter hoog.

Dat er uiteindelijk toch voortijdig een einde aan hun leven kwam komt dus doordat een toevallige wandelaar de zaak niet vertrouwde en de politie erbij haalde. Die moest trouwens op zijn beurt weer de hulp van de professionele brandweer inschakelen, om de wietplanten met een harde doodklap weer op de aardbodem te doen belanden.

De Kripo Augsburg zoekt nog getuigen die iets van de illegale bosactiviteiten hebben gemerkt en hoopt dus te achterhalen wie de ‘unbekannten Gärtnern’ zijn…

(advertentie)