(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Overdrijven is een kunst en die kunst beheerst onze politie nagenoeg perfect, zeker als het om drugs gaat. En helaas vindt de overheid nog steeds dat wiet en hasj daar ook onder vallen. Dus krijg je blije agenten die een jongeman een paar tientjes, een blokje hasj en 2 telefoons afpakken, om dat vervolgens op de sociale media presenteren als: ‘Mooie vangst!’

 

Nederwietland anno 2019

In plaats van dat we deze jongeman van slechts 18 lentes prijzen voor zijn ondernemerszin en pro-actieve aanpak, wordt ie dus ijskoud opgepakt en te kakken gezet door polstadsdennenwittenhagen. Door wie? Nou, zo noemt deze politieagent zich op Instagram: @polstadsdennenwittenhagen.

Of het een en dezelfde is als wijkagent Jurion Veenstra die in de regionale krant De Stentor victorie kraait over deze zaak, weten we niet zeker. Trouwens, De Stentor kondigt deze bust aan met de woorden: ‘Drugshandelaar (18) met flinke portemonnee opgepakt in Harderwijk: ‘Mooie vangst’.

Valt ook wel een en ander op af te dingen als je naar de naakte feiten (foto) kijkt trouwens. Maar drie leugens c.q. schromelijke overdrijvingen in 1 zin (drugshandelaar • flinke portemonnee • mooie vangst), daar schrikken we niet eens meer van in Nederwietland anno 2019.

Drugs, drugs, drugs

Wat we allemaal wel heel zeker weten, is dat de Insta-cop zichzelf omschrijft als: ‘Wijkagent in Harderwijk van de wijken Stadsdennen en Wittenhagen; horecacoordinator, politie biker en taakaccenthouder eergerelateerd geweld’.

Goed, we nemen aan dat het in de kraag vatten van een small time hasjdealertje van 18 jaar oud niet valt onder eergerelateerd geweld, want hier valt toch bar weinig eer aan te behalen. Kijk anders nog eens rustig naar de foto van de inbeslaggenomen spullen. Voor de handige hulp heeft CNNBS alvast een rode pijl gezet bij ‘de drugs’:

Knap hoor!

Nee, dat is inderdaad weer een prestatie van formaat die de wijkagent a.k.a. horeca-coördinator in Harderwijk hier vereeuwigen. Het gebeurde allemaal afgelopen weekend, terwijl de zaterdag overging in de zondag. Die nacht bracht de onzalige achttienjarige trouwens verder door op het politiebureau, waar hij zondag is verhoord.

Oh ja, mócht je denken dat het inderdaad een heel knappe politie-actie is, dit verhaal?

De dienders in Harderwijk kwamen in actie na een tip van een medewerker van het café waar de jongeman betrapt en (in)gepakt werd…

(advertenties)