(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Humor, soms moet je er met een loep naar zoeken zoals je bij je verse wiettoppen naar oneffenheden speurt. Maar zo nu en dan word je dan toch weer vrolijk verrast, in dit geval door wat drugsjongens in de bakermat van alle georganiseerde criminaliteit: Italië. Watskeburt, ofwel quello che è successo?!

Groothandel in drugs op Sicilië is niet meer

Matteo Messina Denaro en Totò Riina, zeggen die namen jou iets? Het zijn twee beroemde maffiabazen en hun koppen prijken tegenwoordig ook al op drugs. Dat weten we dan weer dankzij de carabinieri van de Nucleo Operativo e Radiomobile van Marsala, zeg maar leden van het mobiele politiecommando in de Siciliaanse havenstad Trapani en omstreken.

Die schakelden onlangs naar eigen zeggen een heuse ‘groothandel in drugs’ uit, die ’tevens diende als laboratorium voor het snijden en verpakken van doses’. In totaal namen de agenten 13 kilo drugs in beslag uit het pakhuis aan de rand van Marsala, nadat ze de 28-jarige ‘beheerder’ in de kladden grepen met 50 gram coke op zak die hij net binnen had opgehaald. In het pand lag nog eens 700 gram zuivere cocaïne, maar het gaat bij ons om hasj en wiet en vooral daarvan lag er ook een hoop.

Een berg(je)coke, wat zak(jes) wiet en een boel plakken hasj met de afbeeldingen van twee roemruchte Siciliaanse maffiabazen erop!

Baas boven baas op de hasj geplakt

En dus niet zomaar een stukkie saaie Marokkaanse hasj, maar kunstig verpakte hasj met de beeltenis erop van twee van de bekendste maffiabazen, hoe leuk is dat wel niet? Neem Salvatore ‘Totò’ Riina, inmiddels hartstikke dood maar bij leven was de slechts 1:58 meter hoge topcrimineel de gevreesde ‘Baas der Bazen’ van de Siciliaanse maffia.

Matteo Messina Denaro (60) die ook wel bekendstaat als ‘Diabolik’, is eveneens een succesvolle Siciliaanse maffioso. Althans, totdat hij in januari van dit jaar werd gearresteerd nadat ie 30 jaar lang uit handen van de politie wist te blijven. Hij was een van de nieuwe leiders van de Cosa Nostra na de arrestatie van maffiabaas Bernardo Provenzano op 11 april 2006.

Kortom, het zijn geen koekenbakkers op deze plakken hasj! Benieuwd of het ook lekker gesmaakt zou hebben als de carabinieri er hun handen niet op hadden weten te leggen…

(advertentie)