(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Amnesia is misschien wel Nederlands grootste cannabis-bestseller, die je ongetwijfeld kent. De sativa dominante wietsoort heeft namelijk een enorme schare aan fans wereldwijd, en is zeer potent, intens en activerend en heeft een heerlijk hazy terpenenprofiel. Er is eigenlijk maar één nadeel maar dat los je gemakkelijk op met Amnesia Auto, oftewel de autoflower variant van de klassieker.

Amnesia heeft een interessante en enigszins mysterieuze geschiedenis in Nederland. De genetica waar de soort uiteindelijk van gemaakt werd zou in de jaren ’70 vanuit Amerika naar Nederland gesmokkeld zijn. Daarmee werd in eerste instantie Original Haze gemaakt; een wietsoort die vrijwel onmiddellijk populair werd vanwege zijn smaak en intense potentie.

Omdat Original Haze echter zeer moeilijk te kweken was en een lange bloeifase nodig had van minimaal 90 dagen, werd de soort veelvuldig gekruist door verschillende breeders. De meningen over wie nou precies de eerste Amnesia heeft veredeld zijn verdeeld maar het resultaat kennen we allemaal. Een heerlijke en tegenwoordig nóg potentere sativa met een verrukkelijke en intense Haze smaak.

Amnesia AutoAmnesia Auto

Vandaag de dag heeft een echte goede Amnesia nog steeds een vrij lange bloeifase, waardoor de soort in Nederland eigenlijk alleen binnen te kweken is. Tenzij je de autoflower variant van Amnesia kweekt tenminste, want Amnesia Auto bloeit helemaal vanzelf en heeft een totale levenscyclus van slechts 70 tot 75 dagen van zaad tot aan de oogst. Ons advies is dan ook om de zaadjes pas aan het begin van mei te ontkiemen, zodat ze tijdens de mooiste zomermaanden van de langste dagen kan profiteren.

Vele zadenbedrijven bieden wietzaden van dezelfde klassieke en bekende wietsoorten, en dat is met Amnesia niet anders. Het zal je dan ook niet verbazen dat Amnesia Auto een van de best lopende wietsoorten is voor zadenbanken. Zeker de wietsoort waar we het vandaag over hebben, namelijk Amnesia Auto is zeer gewild omdat ze een stuk sneller te kweken is dan de fotoperiode gevoelige variant, zowel binnen als buiten.

Het grootste voordeel heb je echter als je Amnesia Auto buiten kweekt. Alleen dat is namelijk de enige manier om zonder te verduisteren of kweeklampen je eigen Amnees te kunnen oogsten. De sativa genen zorgen er voor dat Amnesia Auto een flink formaat krijgt, en een grote opbrengst aflevert. Zeker als je een luchtig aardemengsel gebruikt, en de plant in een grote pot of in de volle grond zet.

Amnesia Auto is voor iedereen gemakkelijk te kweken. De wietsoort kan onder optimale omstandigheden gemakkelijk meer dan 100 gram per plant opleveren. En Amnesia Auto is ook nog eens een van de sterkere autoflower wietsoorten. THC percentages kunnen namelijk tot wel 23 procent oplopen!

  • Soort: sativa autoflower
  • Genetica: Amnesia, ruderalis
  • Cyclus: 10 tot 11 weken van zaad tot oogst
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Geur/smaak: intens, pittig, hazy, zuur
  • Effect: mentaal activerend en upliftend
  • Zadenbedrijf: Seed Stockers
(advertentie)