(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De Skunk specialisten van Sensi Seeds hebben een heerlijke Skunk kruising voor je gemaakt. Een gloednieuwe doch ouderwets vette wietsoort met genen van Blueberry, Shiva Skunk en Hindu Kush. Blue Skunk is een 80% indica die zowel binnen als buiten stevige struiken vormt en enorme kegels van toppen oplevert.

Naast heerlijke nieuwe Amerikaanse wietsoorten, blijft Sensi Seeds door de jaren heen trouw aan hun geweldige Skunk genetica, en dat is niet voor niets. Skunk wietsoorten zorgen namelijk altijd voor spectaculaire resultaten, en laten zich gemakkelijk kweken. De bloeifase is over het algemeen kort en de toppen doen de naam van de soort altijd eer aan met een intense penetrante geur.

Blue Skunk kweken

Blue Skunk is Sensi’s splinternieuwe Skunk kruising die voor zo’n 80% indica is met een effectief vleugje sativa. De soort is het veredelde resultaat van een kruising tussen DJ Short’s Blueberry en Shiva Skunk x Hindu Kush. Geheel des indica’s groeien deze wietzaden uit tot stevige struiken met veel bladeren, dikke takken en korte internodes. Eveneens des indica’s duurt de bloeifase daarna slechts 7 tot 8 weken, en ook de toppen zijn in de lijn der verwachting: dik en lang.

Als gefeminiseerde Skunk kruising is Blue Skunk een gemakkelijke plant voor de beginnende binnen- of buitenkweker. De zaden zijn daarnaast gefeminiseerd, dus zullen alle planten vrouwelijk zijn en dus ook allemaal mooie toppen produceren, die aan het einde van de bloeifase de mooiste paarse kleuren kunnen laten zien. Je hoeft verder geen rekening met eventuele mannelijke planten te houden.

Als indica dominante Skunk kruising maakt Blue Skunk tijdens de groeifase behoorlijk wat blad aan. Het knippen van de uiteindelijke oogst is daarentegen een fluitje van een cent want de toppen hebben een uitstekende blad-bud verhouding. Binnenkwekers doen er echter wel goed aan om de planten enigszins te ontbladeren, zodat de luchtcirculatie goed kan doorstromen. Ga je voor de grootste opbrengst dan kun je Blue Skunk gerust trainen want ze reageert prima op allerlei technieken zoals toppen, scroggen, supercroppen en dieven.

Smaak en effect van Blue Skunk

Hoewel Blueberry, Shiva Skunk en Hindu Kush allemaal indica dominante soorten zijn, beschikt Blue Skunk toch ook over aantrekkelijke sativa trekjes. De lange speervormige kegels van toppen zijn hier een voorbeeld van maar je merkt het ook aan het effect van Blue Skunk. Dat maakt je in eerste instantie namelijk licht euforisch en creatief. Daarna gaat het effect geleidelijk over in een kalmerende body stone; de indica-effecten hebben het overgenomen en je voelt je heerlijk relaxed.

Tijdens de bloei ruiken de verse toppen van Blue Skunk zoet, intens en verleidelijk. Bij het roken of verdampen komt er een meer kruidige smaak naar boven die je wellicht doet denken aan wierook, hasj en anijs. De invloed van Blueberry voegt daar de fruitige smaak van bosbessen aan toe.

  • Soort: indica dominante hybride (80% indica)
  • Genotype: Blueberry, Shiva Skunk x Hundu Kush
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 7 tot 8 weken (50 tot 55 dagen)
  • Geur/smaak: zoet (bosbessen), intens, kruidig (wierook, sandelhout) en licht aards
  • Effect: eerst euforisch en creatief, daarna ontspannen en relaxed, goed tegen pijn
  • Zadenbedrijf: Sensi Seeds
(advertentie)