(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Bij het maken van vakantieplannen is het wellicht wel handig als je weet waar ze op de aardbol een beetje normaal doen over wiet. Daarbij kunnen we onderscheid maken tussen plekken waar niets mag en alles verboden is, waar alleen medicinale cannabis is toegestaan en de paradijsjes waar cannabis inmiddels volledig gelegaliseerd is. Check daarom voor je gaat boeken eerst deze wereldkaart!

Cannabisvriendelijk op reis gaan

Wist jij dat er anno 2023 nog steeds maar drie landen – van de 196 erkende staten op aarde – 100% officieel cannabis hebben gelegaliseerd? Dat zijn in chronologische volgorde Uruguay, Canada en Thailand. In een hoop landen zijn het bezit en de consumptie van wiet gelukkig wel gedecriminaliseerd en in sommige staten van de VS en bijvoorbeeld de Australische hoofdstad is cannabis ook op regionaal niveau legaal – maar dus niet op federaal niveau!

Mocht jij nu bij het boeken van je komende vakantie(s) rekening willen houden met de wietstatus ter plekke, dan kan je op onderstaande wereldkaart zien wat slim is, wat enig risico met zich meebrengt en waar je nooit van je lang zal je blowersleven naartoe moet gaan.

Onder de wereldkaart droppen we nog 4 videootjes om het THC-geïnfuseerde vakantieplezier vast wat op te poken bij wijze van voorpret, plus 1 waarschuwingsfilmpje waar deze THC-vlieger dus niet opgaat!

Check deze wereldwijde cannabiskaart voordat je boekt

Op onderstaande wereldkaart zie je in het blauw de plekken waar ze helemaal nergens meer moeilijk over doen en in het groen de plekken waar je nog een doktersrecept nodig hebt om normaal te mogen doen met cannabis of gebieden waar het wel mag maar nog niet helemaal legaal is, zoals Nederland met zijn gedoogbeleid bijvoorbeeld. De gebieden zonder kleur zijn de no-go areas voor vakantie vierende blowers.

Vijf vakantie & cannabis video’s waar je wat aan hebt!

Dan zoals beloofd nog wat leuk beeldmateriaal om alvast in de juiste en ‘hogere’ vakantiestemming te komen:

En dan als waarschuwing toch ook maar deze:

[openingsbeeld: strelka cosmonaut/Shutterstock]
(advertentie)