(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De (niet bestaande) prijs voor beste cannabisonderneming gaat dit jaar naar Temescal Wellness. Het bedrijf in de Amerikaanse staat Massachusetts geeft als eerste ter wereld alle medewerkers een betaalde vrije dag op 20 april. Dat is zoals je wellicht weet de internationale feestdag ter ere van cannabis ofwel 4/20!

Liefde en respect voor cannabis

Door werknemers een vrije dag te geven op wat algemeen erkend wordt als de belangrijkste feestdag van cannabis, creëert het bedrijf ruimte voor hun werknemers om de belangrijke feestdag zelf te kunnen vieren. “4/20 is een dag om waardering, liefde en respect te tonen voor cannabis en de kracht ervan om de gezondheid en het geluk dat mensen in hun dagelijks leven ervaren te helpen versterken”, stelt Sian Leininger, directeur Retail en Customer Engagement  bij Temescal Wellness.

Deze baas is ook niet bang om een onvervalst potje te slijmen bij ondergeschikten, zo blijkt uit het persbericht dat over de primeur is rondgestuurd. “Voor ons is het een dag om onze medewerkers te vieren, wier passie, kennis en ware toewijding hun ongeëvenaarde service aan onze klanten en onze gemeenschap alle andere dagen van het jaar inspireert.”

Normalisering van cannabis

Toch zit er ook een diepere bedoeling achter deze vrije (feest)dag op 4/20 (je mag het trouwens ook als 420 of als 4:20 schrijven). Temescal Wellness zet zich in om het stigma rond cannabisgebruik weg te nemen. En deze stap normaliseert de feestdag voor leden van de cannabisgemeenschap, maar ook voor het bredere publiek, zo is het idee.

“Een van onze kernwaarden is welzijn – en dat betekent het welzijn van onze klanten, onze gemeenschap en ons hele team”, zegt Leininger. “Hoewel 4/20 een van onze meest winstgevende dagen is, hopen we door er een betaalde vrije dag voor ons team van te maken het te verheffen tot een dag waarop iedereen cannabis en de gemeenschap eromheen kan vieren.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Casey✌🏼Sanginario (@high_priestess_ri_)


Best een dure grap die vrije 4/20 dag

Temescal Wellness heeft drie cannabis dispensaries – zeg maar het Amerikaanse equivalent van onze coffeeshops – in de staat Massachusetts. De winkels in Framingham, Hudson en Pittsfield hebben een vergunning voor medische en recreatieve verkoop. Voor de klanten komen er de hele maand speciale 4/20 aanbiedingen, belooft het bedrijf ons ook nog.

Daarnaast heeft deze legale wietonderneming ook nog twee productiefaciliteiten (kwekerijen) – in Worcester en North Adams – en een hoofdkantoor in Framingham. Op LinkedIn geeft Temescal Wellness zelf aan dat ze tussen de 51 en 200 werknemers hebben. Kortom; het is dus niet zo dat de baas alleen zijn secretaresse eens extra verwent op 20 april…

[openingsbeeld: Fabian Junge/Shutterstock]
(advertentie)