(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De doorsnee Nederlander of Belg begint halverwege zijn zestiger jaren toch wel eens aan dat welverdiende pensioen te denken. Zo niet deze krasse knar van 73 lentes in Antwerpen. Die blijkt na een ‘doorgedreven onderzoek’ zoals de politie het noemt, nog uitermate actief als cannabis wederverkoper. Voor de goed orde; dat is in België bepaald geen officieel erkende job!

Blijven (door)werken

Voorlopig hoeft de 73-jarige Belg zich geen zorgen meer te maken over kost en inwoning. Hij zit namelijk in de gevangenis. Of het de oudste wietdealer ooit is in het land van friet, bier en chocola durven we niet te zeggen. Wel dat ie voor een cannabishandelaar wat aan de oude kant is.

Hetgeen direct de vraag opwerpt waarom deze kerel zijn schaapjes nog niet op het spreekwoordelijke droge heeft, op zijn 73ste nog wel? Soit, dat kan nu eenmaal gebeuren op de woelige wateren des levens en misschien houdt de beste kerel wel helemaal niet van geraniums en daarnaar kijken.

Handeltje opgezet

Hoe dan ook, dat de taaie rakker nu tegen een getralied raam aankijkt is dus allemaal het gevolg van wat in de media wordt omschreven als ‘een doorgedreven onderzoek’. En wel door het wijkondersteuningsteam van de regio Centrum dus, zo leren we van woordvoerder Willem Migom van de politie in Antwerpen. “Ze stelden vast dat de man een handeltje in cannabis en hasj had opgezet.”

Zoals we weten kent België helaas geen legale – of desnoods gedoogde – wiet. Er is dus uitsluitend sprake van illegale aanbieders op de thuismarkt. Meestal met de stash & kas in huis en dus mocht de 73-jarige vorige week de politie verwelkomen in zijn kot aan de Gitschotellei in Borgerhout. De huiszoeking op bevel van de rechter leverde bepaald geen windeieren op. Integendeel:

Hasj, wiet en geld

We zien een dwarsdoorsnede van wat de gemiddelde huis/thuisdealer aan zakelijk spul nodig heeft. De kladblok niet trouwens, die is van de politie en god alleen mag weten waarom die op de Facebook-foto is uitgestald naast alle dealer-parafernalia van onze ouwe taaie hoofdrolspeler.

Opnieuw politiespreekbuis Migom: “Tijdens de huiszoeking werden 350 gram hasj en 461 gram cannabis gevonden. Er werd ook 11.000 euro cash geld aangetroffen.”

Ai. Bijna een kilo cannabis in een land waar je 0 gram legaal mag bezitten (laat staan verkopen). Dit verhaal krijgt gegarandeerd nog een staart in de rechtbank, en iets doet ons vrezen dat de leeftijd van de hoofdverdachte niet voldoende zal blijken om een middellang verblijf op staatskosten te voorkomen…

(advertenties)