(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

We zeggen het hier wel vaker en het wordt nu weer bewezen: iedereen, van hoog tot laag en van links tot rechts, houdt van wiet… En dus ook mensen in uniform met een wapen die we normaal gesproken inschalen als ‘vijanden van de plant’. Enter deze 35-jarige militair uit Westerkwartier!

Militair klust thuis bij

Dat wij überhaupt weten dat er door leden van het Nederlandse leger wiet wordt geteeld, danken we aan een andere geüniformeerde brigade en wel die van de Koninklijke Marechaussee. Die postte vorige vrijdag namelijk het nieuws: ‘Militair aangehouden na aantreffen hennepplantage in woning‘ op hun Facebook-pagina.

Snel lezen natuurlijk, want het is toch altijd een beetje een vorm van leedvermaak/rechtdoening (kies zelf maar) als er iemand in uniform óók gepakt wordt met wiet, net als wij het gewone klootjesvolk nietwaar?

Hoe dan ook, de Sjaak in dit verhaal is dus een beroepsmilitair van 35 jaar oud uit het Groningse Westerkwartier. En omdat het een soldaat betreft, doet niet de gewone politie het onderzoek maar de marechaussee in Havelte.

Stroomrekening zet ondergang in gang

Het was nog wel de gewone Politie Noord-Nederland die donderdag een inval deed in het huis van de soldaat in Westerkwartier. Overigens na een perfecte voorzet van het energiebedrijf. Dat had ‘onverklaarbaar gebruik van elektriciteit in de woning’ vastgesteld en dat betekent in ons land maar één ding natuurlijk. WIET!

Met deze relevante (?) foto kondigt de marechaussee de arrestatie van de wietkwekende militair aan op Facebook…

Hetgeen binnen no time onomstotelijk werd vastgesteld doordat er 200 wietplanten werden geteld in de woning van de militair. Dat zijn er 195 te veel als we het gedoogbeleid aanhouden, maar 200 te veel als we de militaire regels hanteren. En omdat het hier om een soldaat gaat, geldt dus de absolute zero-tolerance!

Ook auto, telefoon en berg geld kwijt

‘Omdat vrij snel duidelijk werd dat de bewoner militair is heeft de politie de verdachte overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee’, meldt de laatste op Facebook over het voorval.

Al met al een erg vervelende dag voor onze militaire plantenvriend, want behalve zijn wietplantage (de 200 planten zijn vernietigd) en wellicht zijn job bij Defensie, verspeelde hij ook nog eens zijn telefoon, auto en een cash geldbedrag van liefst 25.000 euro.  Nou weten we dat een doorsnee militair niet bepaald een topinkomen binnen schiet, dus de vraag is hier of we met méér dan een wietteler van doen hebben of dat deze kwekerij al langere tijd in actie was?

Moraal van het verhaal: Iederéén houdt van wiet, vergeet dat nou niet…

[openingsfoto: Bumble Dee/Shutterstock]
(advertenties)