(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Week één van een nieuwe kweek in huize Wietman. Willie weegt zijn Critical Orange Punch en de dikke lange hoofdcola’s van zijn Frisian Ducks. Verder voorziet hij zijn luchtinlaten van een stoffilter en verbetert hij de stroomvoorziening van zijn Solar Space Bucket. 

Hallo, en welkom bij de eerste week van mijn nieuwe kweekronde met de Mohammeds. De jonge plantjes hebben de tent inmiddels verlaten en zijn de CNNBS G-Kit (met verhogingsset) ingetrokken. Ze waren nog iets te klein voor de CNNBS G-Kit XL, en dus moest de oogst van de vorige kweekronde eerst nog uit het droognet worden gehaald en verwerkt.

Critical Orange Punch & Frisian Duck

Even terug naar de voorgaande ronde dus, om de opbrengst uit het droognet te verwerken. Als eerste was de bovenste laag van het droognet aan beurt. Hier had ik de Critical Orange Punch te drogen gelegd. Na het verwijderen van de takken hield ik 89 gram gedroogde wiet over.

Op de tweede etage van het droognet lagen de toppen van de eerste Frisian Duck. Deze is mooi paars opgedroogd, en op het eerste gezicht zag het er goed uit …tot ik het van wat dichterbij bekeek. Het is een heel luchtige wiet geworden, die helaas zo licht als een veertje is. Na het verwijderen van de takken hield ik slechts 35 gram wiet over. Dat was best schrikken want 35 gram is niet veel. En de top zag er nog wel zo veelbelovend uit!

Op de derde verdieping van boven lag Frisian Duck nummer twee te rusten. Deze had ik ‘de dikke Cubaanse sigaar genoemd’, eens kijken of ze deze naam waar maakt. Ze was in ieder geval groter dan de eerste Frisian Duck en had geen paarse kleur. Ik hoopte ook dat de wiet er anders uit zou zien, maar dat was helaas niet het geval. Ook deze toppen zijn erg luchtig en licht van gewicht. Het aroma van de paarse is trouwens hetzelfde als dat van de groene Frisian Ducks; ik zou het willen omschrijven als een lichte citrusgeur.

Als laatste stond de derde Frisian Duck op het menu om te knippen; deze had als bijnaam ‘de reus’. Na het verwijderen van de takken bleef er 62 gram wiet over. Deze leek iets compacter dan de andere Frisian Ducks, en rook ook iets sterker. Het totaal van deze kweekronde komt dus uit op 230 gram wiet. Dat is niet echt veel maar het komt waarschijnlijk omdat de Frisian Duck een typische buitenplant is.

De smaak

Ik heb de dames inmiddels natuurlijk wel even geproefd. De paarse en groene Frisian Ducks hebben dezelfde smaak. Een lichte maar frisse citrussmaak. De wiet is niet echt plakkerig en ik werd er ook niet heel erg stoned of high van. De Critical Orange Punch is daarentegen wél extreem plakkerig. De trip is zwaar, maar wel lekker, vooral als je migraine hebt zoals ik soms. De hoofdpijn was namelijk meteen een stuk minder. De smaak is kruidig maar zonder prikkel in de keel, ik vind hem erg lekker.

Inlaten aangepast

Ik heb een kleine verandering aangebracht aan de luchtinlaten van m’n twee kweekkasten. Hier heb ik filters in geplakt die normaal in een mondmasker zitten. Dit heb ik niet gedaan om corona uit de kweekkast te houden, maar stof. Het was me al eerder opgevallen dat er rond de luchtinlaat van de kweekkast een stofring ontstaat. Als ik de stof ring weg wilde halen, viel er altijd wel een deel van een inlaat achter de kast. Dat zou met dit filter verleden tijd moeten zijn.

Solar Space Bucket Update

Het stroomtekort van de op zonnepanelen aangesloten Solar Space Bucket, lijkt te maken te hebben met de opslag van de stroom. De accu is op het moment dus te klein. Ik heb een tweede accu nodig om het probleem op te lossen.

Als het mooi weer is, is de accu na het uitgaan van het licht zo weer opgeladen, maar met slecht weer redt hij het niet en is er niet genoeg buffer om de volgende dag door te komen. Om dit toch snel op te lossen ga ik alleen de led lamp op de accu aansluiten. De afzuiging en ventilatie zal ik via het lichtnet laten lopen. Dit zal de accu ontlasten, maar zo blijft de wiet wel op zonne-energie gekweekt. Om te voorkomen dat ik alsnog zonder stroom kom te zitten, heb ik een acculader klaar liggen.

Time lapse complete ronde

Deze week zien we een time lapse van de gehele kweekronde met De Frisian Ducks en de Critical Orange Punch, van week 1 tot week 12. Geniet ervan zou ik zeggen, ik heb er een relaxed chill-out muziekje onder gezet.

Volgende week in mijn kweekavontuur: de dames worden verpot & klussen aan de G-Kit met verhogingsset.

Willie Wietman

(advertenties)