(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het heeft even geduurd maar na negen weken bloeien zit het erop voor de Critical Orange Punch en de drie Frisian Ducks van Willie Wietman. Voor één keertje knipt Willie zijn dames overdag, en dat levert mooie plaatjes op. Met de nieuwe zaailingen gaat het iets minder goed, maar die trekken volgende week wel bij…

Jawel! Na twaalf weken in de CNNBS G-Kit XL, viel het doek voor mijn Critical Orange Punch en de drie Frisian Ducks. Na negen week bloeien was het afgelopen vrijdag zover: ik besloot om de dames te gaan oogsten. Maar voor ik aan deze klus begon, eerst maar eens goed schoonmaken voor de slachting. Mocht er dan wat op de grond vallen, is het in ieder geval nog schoon.

Knippen bij dag

Voor ik aan de slag ga zorg ik ervoor dat ik alles klaar heb liggen wat ik denk nodig te hebben. Zoals de vaste lezers weten knip ik het liefst midden in de nacht. Dan is het namelijk lekker rustig op straat en weet ik zeker dat de deurbel niet gaat. Maar zoals je kunt zien is de zon deze keer nog aanwezig. Het is een drukke week geweest en het moest daarom tussendoor.

Ik ben van start gegaan met de Critical Orange Punch. Tijdens het knippen heb ik alle toppen meteen grondig onderzocht op toprot en beestjes, en gelukkig niets kunnen vinden. Ik had wel twee scharen nodig om deze dame klein te krijgen. Ze plakt zo erg van de hars, dat de schaar na een paar toppen niet meer zo soepel open ging. Het aroma was zo sterk dat ik de afzuiger van de kweekkast maar even op standje twee heb gezet, zodat de lucht snel weg gefilterd was.

Na een goed uur had ik Critical Orange Punch getrimd en wel op het droognet in de kleine CNNBS G-Kit liggen. Tijd voor de eerste Frisian Duck.

En wat stond deze dame er mooi bij de afgelopen weken. Een dikke knuppel van een top met een prachtige paarse kleur. En toen ik eenmaal met deze Frisian Duck aan de slag ging, kwam ik erachter dat het best lekker knipt als de plant twee kleuren heeft. Alles wat geen paarse kleur heeft kan ik wegknippen, lekker makkelijk. Na een klein uurtje lag de eerste Frisian Duck in het droognet.

De tweede Frisian Duck stond ook wel bekend als ‘de dikke Cubaanse sigaar’. Deze heb ik dan ook maar in die vorm te drogen gelegd. Ook deze Frisian Duck knipte lekker weg. Aan de derde, aka ‘de reus’ had ik wat meer werk. De bijnaam ‘reus’ kreeg ze namelijk niet voor niets. Opvallend was wel dat ik alle drie de Frisian Duck planten met één schaar heb kunnen knippen. Deze was na afloop nog steeds goed te bewegen.

Oeps!

Na nog een goed uurtje doorwerken zat de klus erop. En toen nam ik – na het opruimen – nog even een kijkje in de G-Kit (met verhogingsset) waar het droognet hangt, om te zien of alles er goed bij ligt. Zie ik ineens dat de kleine Mohammeds nog steeds onder het droognet staan! Oeps was ik ze toch helemaal vergeten. Ik was zelfs vergeten de tent te pakken om ze de komende dagen in te zetten.

Omdat het inmiddels al half één in de nacht was heb ik besloten om de kleine dames maar een nachtje in de CNNBS G-Kit XL te laten overnachten.

Mohammeds

De kleine Mohammeds staan er eerlijk gezegd wat droevig bij. Het is een beetje stom van me dat ik de tent ben vergeten te pakken. Het heeft de plantjes geen goed gedaan. Zo zie je maar hoe belangrijk het voorwerk is. Je kunt er een hoop ellende mee voorkomen.

Een aantal van de zaailingen zijn erg aan het strekken. Dit los ik later op als ze verpot gaan worden. Dan plant ik de één wat dieper dan de ander zodat ze na het verpotten weer op gelijke hoogte groeien. De bewatering is op het moment 40 milliliter per twee dagen. Met voeding volgens het voedingsschema van Plagron. Op de website van Plagron is trouwens ook een handige kweekschema calculator te vinden.

Qua aarde zal ik aankomende kweek trouwens overschakelen van Plagron Allmix naar Royalmix. Het is iets duurder maar er staat bij: kweken voor de hoogste opbrengst. En laat ik dat voor deze nieuwe kweekronde nou juist van plan zijn.

(K)weekvideo

Deze week is de laatste week van de Critical Orange Punch en de Frisian Ducks. De dames krijgen steeds meer last van de zwaartekracht. De eerste beelden van de kleine Mohammeds zijn ook te zien, ook als is het maar voor even.

Volgende week in mijn kweekavontuur: staan de Mohammeds er al wat beter voor? Mijn plannen voor de derde kweek van het jaar.

Willie Wietman

(advertentie)