(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het einde nadert voor Critical Orange Punch, die bijna onder haar eigen gewicht bezwijkt, en de drie Frisian Duck wietplanten. Willie maakt zich daarom alvast op voor de volgende ronde, en legt het ontkiemen daarvoor vast op video. Welke soorten het gaan worden, dat hoor je natuurlijk van onze Wietman zelf.

Het is de zesde week van de bloeifase en de negende week van deze kweekronde. De dames beginnen nu wel een beetje te ruiken als je de kweekkast even open doet.

Critical Orange Punch

De Critical Orange Punch heeft vandaag ter ondersteuning een bamboestok gekregen. Het overhangende deel is namelijk zo zwaar aan het worden dat de plant zonder ondersteuning omvalt, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Tijdens het plaatsen raakte ik even één van de toppen aan. Zó, die plakken extreem! Bij het maken van de foto’s schitteren de trichomen alsof het duizenden kleine dauwdruppeltjes zijn.

Frisian Ducks

De eerste Frisian Duck is nu goed paars aan het worden, mooi om te zien. Als ik het van dichtbij bekijk is duidelijk te zien dat de meeste bloemen paars zijn. Ik heb de hoogte van de dames niet meer opgemeten. Ze groeien nu ook bijna niet meer, maar worden gelukkig wel dikker.

De tweede Frisian Duck (ook wel bekend als ‘de dikke Cubaanse sigaar’) is nog steeds zo groen als de meeste wietsoorten. Er is geen paarse bloem te vinden. Als je de twee dames naast elkaar bekijkt is het verschil tussen de twee duidelijk zichtbaar. Wat met name goed is te zien, is het verschil in dikte van de top. Ik zal het eens opmeten volgende week.

De derde en laatste Frisian Duck is naast haar zuster een echte reus! Na het afknippen van het strekkende deel van het topje, is de top gestopt met strekken en nu dikker aan het worden. De top groeide naast het armatuur, daarom had ik het puntje eraf geknipt (zie ook mijn verslag van vorige week).

Als ik de reus van dichterbij bekijk, vind ik dat ze er niet zo vrolijk uit ziet. Een deel van het blad in het midden van de top hangt erg slap. Ik heb de kiekjes een uur voor de binnenzon aan ging gemaakt, dus wie weet lag het daar aan. Voor de zekerheid zal ik morgenochtend als de binnenzon weer ondergaat, nog eens blik werpen. Als het dan nog zo is, zal ik haar een halve slag draaien. Hopelijk lost dat het op.

Het klimaat

Er is sinds vrijdag een klimaatverandering gaande in de CNNBS G-Kit XL 315 Watt CMH. De afzuiger is niet meer geschakeld via de luchtvochtigheid-sensor maar staat nu continu aan. Hierdoor zal de luchtvochtigheid gaan dalen en dat zal stress opleveren bij de wietplanten. Als het goed is gaan ze dan meer trichomen aanmaken om zich tegen uitdroging te beschermen. De gemiddelde temperatuur was deze week 25,54 graden Celsius. Nog geen halve graad verschil met vorige week. De gemiddelde luchtvochtigheid was met 51.05 procent al 3,4 procent lager dan vorige week.

De bewatering

Hier is ook een verschil aan het optreden, wat niet zo vreemd is. De dames achterin de kast zijn kleiner dan de planten vooraan. Ze kunnen het drinkgedrag van hun grote zussen niet meer bijhouden en zijn zelfs iets minder gaan drinken. Eén liter water met voeding per twee dagen. De twee grote dames drinken nu 1,2 liter water met voeding per twee dagen.

De volgende ronde

Het is alweer tijd geworden om me te gaan voorbereiden op de volgen kweekronde. In de kleine G-Kit liggen de zaadjes al een dag of twee te kiemen. Ik zal de nieuwe plantjes even aan je voorstellen. De zaadjes aan de linkerkant zijn Mohammeds. Het zaadje wat rood omringt is, dat is een zaadje uit een mediwiet potje van de apotheek. Dit is voor het eerst dat ik een intact zaadje heb gevonden voordat hij de grinder inging. Ik weet niet of er wat uit gaat komen maar we zullen het zien.

Ik heb inmiddels wel een nieuw SD-kaartje voor de camera binnen. Tijdens het installeren van de software kreeg ik een idee. Zou het niet eens leuk zijn om het ontkiemen van een Mohammed wietzaadje onder een microscoop in een time lapse video te bekijken. Ja, dat lijkt me wel wat en ben aan de slag gegaan. Ik heb alles aangesloten en het werkt. Nu is het afwachten of er wat te zien is volgende week. Wordt vervolgd!

(K)weekvideo

En natuurlijk heb ik ook deze week een video gemaakt. Nog even met twee camera’s, maar daarmee is de ontwikkeling van de dames ook goed te volgen, kijk maar.

Volgende week in mijn kweekavontuur: hangt het blad van ‘de reus’ nog? Worden de andere Frisian Ducks ook paars? Zijn alle zaadjes uitgekomen, en is de ontkiem-video gelukt?

(advertenties)