(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ze bloeien pas drie weken en nu al zitten de Critical Orange Punch en Frisian Ducks van Wiellie Wietman vol met toppen. Om een van de dames onder de duim te houden boog Willie de hoofdtop om, alleen dacht de Critical Orange Punch daar zelf anders over. Dat en meer, plus een sneak preview van Willies Solar Space Bucket.

De zesde week van de kweek en de derde week van de zichtbare bloei, verliep met ups en downs. De dames moesten het een paar dagen zonder voeding stellen, in de CNNBS G-Kit XL CMH. Ik had nieuwe voeding besteld maar door de drukte bij de bezorgdiensten liet de levering wat langer op zich wachten. Achter de schermen wordt er ook hard geknutseld aan een nieuw project. Straks meer daarover; nu eerst over naar de misser van de week.

Critical loopt tegen lamp

Het ging deze week even goed mis met de Critical Orange Punch. Ik had de plant een zwanenhals gegeven (omgebogen) om haar hoofdtop wat lager te krijgen. Later liep de spanning op en is het binddraad losgeschoten. In de timelapse is dat moment terug te zien op 0:37 van de video. Hierdoor is de top van de plant omhoog geschoten en te dicht bij de 315 Watt CMH lamp gekomen. Helaas zat het me deze keer niet mee en heeft de Critical Orange Punch nu een verbrand kopje.

Ik heb de top daarna teruggebogen; nu maar hopen dat het deze keer wel blijft zitten. Voor de zekerheid heb ik de plant een kwartslag gedraaid. Als ze weer losbreekt schiet de top dan tenminste niet meteen tegen de lamp. De plant is inmiddels ook erg groot geworden vergeleken haar medebewoners. Ze heeft een hoogte van 55 centimeter en loopt dan nog eens 30 centimeter naar links.

Frisian Ducks

De eerste Frisian Duck doet het wat rustiger aan. De dame heeft een hoogte van 58 centimeter. Ze heeft wel wat bruine puntjes die ik even goed in de gaten moet houden. Het is nog wat te vroeg om me daar nu zorgen over te maken.

De tweede Frisian Duck staat er beeldschoon bij! Het is een erg mooi compact plantje met een hoogte van 59 centimeter. De Frisian Ducks ruiken trouwens nog niet erg sterk. Tot nu toe blijkt de Frisian Duck een uitstekende undercover wietplant.

De derde Frisian Duck is de vreemde eend in de kast. Ze is veel hoger dan haar zusters, en op het eerste gezicht lijkt ze ook meer bloemen te hebben. Met haar 75 centimeter staat ze bijna met het hoofd tegen de lampenkap aan. Het lijkt een mooie grote top te worden en ik vind het zonde om deze te buigen. Hopelijk groeit ze niet veel verder de hoogte in, anders wordt het verschil in hoogte wel erg groot.

Het klimaat

Op het klimaat in de G-Kit XL lijk ik steeds meer grip te krijgen. De gemiddelde temperatuur is zelfs gedaald, ondanks dat het steeds warmer wordt buiten. Met een gemiddelde temperatuur van 26,03 graden Celsius is het bijna een graad koeler dan vorige week. De gemiddelde luchtvochtigheid is wel iets gedaald, naar 44,43 procent maar dat is maar een klein verschil ten opzichte van vorige week.

De bewatering liep zogezegd niet helemaal volgens plan. Ik kon de dames twee waterbeurten niet voldoende voeding geven. Vier dagen later dan gehoopt kwam de bloeivoeding gelukkig binnen en kon ik de planten weer voeden. Eén van de Frisian Ducks had al wat bruine puntjes aan het blad. Ik denk dat dit kwam door de extreme wijziging in de voeding. De dames krijgen op het moment 950 milliliter water met voeding per twee dagen.

Solar Space Bucket

Daar is hij dan weer; een update over het Space Bucket 2.0 project: de Solar Space Bucket. Op de foto zie je twee zonnepanelen (daglichtpanelen) a 50 Watt per stuk. Ik heb deze al een tijdje in mijn bezit en weet helaas niet meer precies waar ze vandaan zijn gekomen. Ik hoop dat op een later tijdstip wel te kunnen vermelden.

Het is dus straks de bedoeling dat de Space Bucket 100 procent op zijn eigen opgewekte groene stroom gaat werken. Niet alleen met deze twee panelen natuurlijk want er moet ook nog een accu bij om de stroom op te slaan, en een omvormer om van 12V naar 230V te gaan. Uiteraard komt er ook weer een camera in; een die dit keer hopelijk wél goed vast zit.

(K)weekvideo

Deze week was ik vergeten de camera’s goed te richten gelukkig kwam ik er op tijd achter. Het losbreken van de Critical Orange Punch is ook wel een aparte verrassing.

Volgende week in mijn kweekavontuur: blijven de bladeren mooi groen? Loopt er nog een dame tegen de lamp? En het bouwplan van de Solar Space Bucket en de specificaties.

(advertentie)