(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Pasen is voorbij en Willie Wietman is weer van de partij. En wel met een gloednieuw kweekverslag van de vijfde kweekweek van zijn Frisian Ducks en natuurlijk de Critical Orange Punch. De wietplanten staan inmiddels twee weken in bloei, hebben toppen en zijn deze week flink gegroeid. 

Het is nu de vijfde week van deze kweekronde en de tweede week van de bloei in de CNNBS G-Kit XL. Het was heerlijk weer deze week, en net als veel Nederlanders blijf ik zoveel mogelijk binnen. Helaas begint de dagtelling hierdoor een rommeltje te worden langzamerhand. Gelukkig word ik er door mijn agenda aan herinnert wanneer het tijd is om de dames van vocht te voorzien. Zo kan ik me daar nooit in vergissen.

 

De Critical Orange Punch heb ik even een zwanenhals gegeven. Die was namelijk zo snel aan het groeien dat de lamp anders te hoog moest voor de andere planten. Ze heeft een lengte van 78 centimeter en een hoogte van 53 centimeter. Ook deze dame is inmiddels gaan bloeien. Dat was niet te missen toch 🙂

De eerste Frisian Duck is inmiddels 53 centimeter hoog. De meeste van haar bloemen vallen weg onder het duck foot blad. De duckies ruiken nog niet zo sterk als de Critical Orange Punch.
De tweede Frisian Duck staat er mooi bij deze week. Het is op het moment de kleinste plant in de G-Kit XL. Met haar 50 centimeters hoog zit ze wel lekker vol met bloemen. Ik denk dat de Frisian Duck zich goed kan verstoppen tussen de tomatenplanten. De derde Frisian Duck is een lang dame. Met haar 58 centimeter is ze de koploper onder de Frisian Ducks.

Duck foot

Het blad van de Frisian Duck blijft toch wel heel bijzonder. De ‘hand’ van vorige week is groter geworden. Wat wel opvalt is dat niet het hele blad 100 procent licht op kan vangen door de kreukels die er inzitten. Als de plant buiten staat zal die daar minder last van hebben, omdat zonlicht dan gedurende de dag van verschillende kanten komt.

Het klimaat

Ondanks de omslag naar lekker warm en droog weer, is het goed gelukt om het klimaat in de G-Kit XL in bedwang te houden. De gemiddelde temperatuur was met 26,73 graden Celsius bijna een graad warmer dan vorige week. De gemiddelde luchtvochtigheid was met 44,71 procent, 7,23 procent hoger dan vorige week. Dit was best een verrassing voor me aangezien de rest van het huis (op de badkamer na) een luchtvochtigheid heeft van 35 procent. Dit komt door de extreem droge lucht van buiten.

De bewatering

Daarmee ging ik ondanks de herinnering in mijn agenda toch even de mist in; de voeding was op. Nu hebben de planten alleen Plagron power roots gekregen. Als alles goed gaat, heb ik op tijd nieuwe voeding binnen voordat ik ze weer water moet geven. De dames krijgen op het moment 850 milliliter water met voeding per twee dagen, volgens het Plagron voedingsschema.

(K)weekvideo

Deze week staan de wietplanten te dansen voor de camera’s. Ik heb de top van de Critical Orange Punch om moeten buigen en hier is het herstel bijna goed te zien. Jammer genoeg viel het niet helemaal binnen het zicht van de cameralens.

Volgende week in mijn kweekavontuur: is de voeding op tijd binnen? Strekken de dames door? En een nieuwe Space Bucket update!

(advertenties)