(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Nu zijn nieuwe kweekronde nog in de kinderschoenen staat, en de oogst van zijn voorgaande ronde droog is kan er eindelijk weer eens gewogen worden. Aan de hand van het oogstgewicht en de kosten, berekent Willie vervolgens wat de afgelopen kweek in de CNNBS G-Kit XL hem heeft opgeleverd. 

Deze week ben ik overgegaan op het 12/12 lichtschema (12 uur licht en 12 uur donker). Het is pas de tweede week dat de planten in de CNNBS G-Kit XL staan maar door ze één week eerder op 12/12 te zetten, hoop ik de dames dit keer wat lager te houden. Voorheen hield ik twee weken het 18/6 schema aan maar daarbij kwam ik aan het einde van de kweek steeds in de problemen met de hoogte.

De kleine wietplantjes zijn geheel hersteld na de verhuizing, dus laten we is een kijkje nemen in de kweekkast. Ik ga van start met de Critical Orange Punch. Dit is met een hoogte van 18 centimeter het grootste plantje in de kast; ze staat er netjes bij.

De drie andere planten die ik in de kast heb, zijn Frisian Ducks. De eerste van de drie krijgt haar eerste typische Duckfoot-blad, dat er dus ook totaal niet uitziet als een wietblad. Het plantje heeft een hoogte van 16 centimeter.

Frisian Duck nummer twee heeft de verhuizing het beste doorstaan. Met slechts een klein geel plekje op het blad heeft deze dame eigenlijk niets te klagen. Ze lijkt iets verder in de ontwikkeling dan de eerste Frisian Duck, en heeft al drie Duckfoot-bladeren. Ook deze heeft een hoogte van ongeveer 16 centimeter.

De derde Frisian Duck is het zorgenkindje van vorige week. Toen stond ze er nog erg zwak bij en was tevens het kleinste wietplantje in de kast. Maar inmiddels is ook deze jongedame 15 centimeters hoog. Ze heeft nog geen Duckfoot-blad.

Het klimaat

De gemiddelde temperatuur was deze week 26,47 graden Celsius. Dat is één graad koeler dan vorige week. De gemiddelde luchtvochtigheid was 31,56 procent, en dat is juist 1,2 procent méér dan vorige week. De luchtvochtigheid zal de komende weken wel op peil komen als de bewatering toeneemt. De kleine wietplantjes krijgen op het moment 100 ml water met voeding per twee dagen. Ik hou hierbij het voedingsschema van Plagron aan.

Wat levert de G-Kit XL op?

Ja, een goede vraag die ik na 14 dagen drogen nu eens zal proberen te beantwoorden. Laat me daarom beginnen met de opbrengst van de vorige ronde. De hoofdtop van de AK Choco Kush weegt 20 gram. Met de rest van de toppen (en de 5 gram die ik al had opgerookt) komt het totaal daarmee op 52 gram.

De kleine Mohammed heeft een hoofdtop van 28 gram en een totaalgewicht van 44 gram.

De eerste geborgen Mohammed heeft een hoofdtop van 41 gram. Ook hier had ik alvast wat uit het droognet gepikt om te proeven. Deze dame proeft precies zoals ze ruikt: heerlijk zoet! Lekkere ontspannende en vooral stonede wiet waarbij je zo in dromenland bent; een échte indica. Het totaal komt dus 5 gram hoger uit dan op de foto: 74 gram.

De tweede gebogen Mohammed heeft een hoofdtop van 65 gram. Na het schoonknippen blijft daar nog 56 gram van over. Deze Mohammed had niet veel andere toppen helaas.

De totaalopbrengst van de eerste kweekronde van het jaar is daarmee 226 gram. Het is niet de beste kweekronde qua gewicht, maar wel met de mooiste toppen tot nu toe. Onthoud die 226 gram even, want daar ga ik zometeen mee rekenen.

Kosten vs opbrengst in euro’s

Een paar weken terug kreeg ik namelijk de volgende vraag. Verdien je die G-Kit XL nou eigenlijk snel terug? Ja, maar dat ligt er wel aan hoeveel wiet je per maand gebruikt natuurlijk. Gebruik je bijvoorbeeld maar 5 gram per week, dan doe je met die 226 gram al gauw 45 weken. Om er toch een beeld van te krijgen ga ik het berekenen in euro’s.

Nu de opbrengst bekend is ga ik daar een fictief getal aan hangen van 10 euro de gram. Dat rekent makkelijk en is ook ongeveer de gemiddelde prijs van een gram wiet in de coffeeshop. Dan komt de opbrengst dus neer op 226 keer €10,- euro is: €2260,- euro.

Daarnaast heb ik natuurlijk voeding, aarde, en zaadjes gebruikt, wat me ongeveer €55,95 euro heeft gekost. En natuurlijk ook de stroomkosten; die waren in totaal €85,27 euro. De totale kosten zijn dus €141,22 euro. De opbrengst is €2260,- minus de kosten van €141,22 euro, is €2118,78 euro bespaard op de coffeeshop. De CNNBS G-Kit XL zoals ik die heb kost op het moment van schrijven €1095,- euro. Dus dat wil zeggen dat je de kast in slechts één kweekronde met gemak terugverdient.

En áls je de aankoopkosten van je kweekkast eruit hebt, is het ook wel even leuk om te melden wat je wiet je daarna eigenlijk per gram kost. Voor mij is dat deze ronde dus €141,22 euro. Gedeeld door 226 gram, kom je uit op €0,62 cent per gram!

(K)weekvideo

Deze week zie je de eerste en de tweede week van de kleine Frisian Ducks en Critical Orange Punch. De plantjes groeien erg snel. Het apart gevormde blad vorm van de Frisian Duck is inmiddels al zichtbaar. Ik heb een klein foutje gemaakt door alleen de Frisian Duck voor de lens te zetten. Volgende week staat de Critical Orange Punch er ook bij.

Volgende week in mijn kweekavontuur: ga ik de dames verpotten? Hoeveel zijn ze weer gegroeid?

Willie Wietman

(advertenties)