(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In huize Wietman zijn de Critical Orange Punch en de Frisian Duck wietplanten in hun laatste levensfase aangekomen. De toppen zijn dan ook een stuk dikker geworden en een van de Frisian Duck planten begint prachtig paars te worden. De eerste testresultaten van het Solar Space Bucket project zijn binnen.

Het is week vijf van de bloeifase en het einde van deze ronde komt langzaam naderbij. Ik ben me al aan het oriënteren voor volgende ronde. Als ik in één ruk door wil in de CNNBS G-Kit XL 315 Watt CMH, zal ik een dezer dagen weer nieuwe wietzaadjes moeten ontkiemen.
Het probleempje met de software heeft me deze week nog even achtervolgd maar is voor volgende week opgelost. Het SD-geheugenkaartje van de zero 2 camera heeft blijkbaar zijn beste tijd gehad en geeft steeds meer storingen. Een nieuwe is besteld en onderweg; nu over naar de Critical Orange Punch en de drie Frisian Duck dames.

Bloeiweek #5

De Critical Orange Punch is zit al behoorlijk vol met trichomen. De bloemen zijn lekker dik aan het worden. Het binddraad dat een deel van de plant omlaag hield heb ik weggehaald. Dit heb ik gedaan om te voorkomen dat de sapstroom afgeknepen wordt. De toppen zijn nu zo zwaar ze ook zonder binddraad op hun plaats blijven. Door het overhangende deel wordt de Critical Orange Punch letterlijk topzwaar. Ik heb het vermoeden dat ze één dezer dagen weleens om zou kunnen vallen. Dit wil ik natuurlijk voorkomen, dus ik zal de plant stutten met een simpele bamboestok.

De eerste Frisian Duck staat er ook goed voor en wordt een soort mini-kerstboom. De eerste paars gekleurde bloemen zijn ook al te zien. Ze heeft een hoogte van 63 centimeter.

Met de tweede Frisian Duck gaat het ook erg goed. Deze dame heeft meer wat weg van een dikke Cubaanse sigaar, maar laat helaas nog geen paarse kleuren zien. Wat opvalt is dat de Friese dames nog bijna geen trichomen hebben. Ik heb wel goede hoop dat dat nog gaat komen.

De derde Frisian Duck doet het iets minder goed. Niet slecht hoor, maar haar topje is op zoek naar de binnenzon. Het bovenste deel is erg aan het strekken en dat kost de plant volgens mij veel energie. Ze is inmiddels te stug geworden om te buigen. Ik heb de schaar erbij gepakt en het strekkende topje weggeknipt. De dame is hierdoor maar een klein beetje groter dan vorige week: 83 centimeter.

Kweekklimaat & stroomverbruik

Na de storing met de software zijn de klimaatgegevens deze week weer beschikbaar. De gemiddelde temperatuur was de afgelopen week 25,16 graden Celsius. Een lekker temperatuurtje dus in de G-kit XL. De gemiddelde luchtvochtigheid was met 54,25 procent nog steeds niet op het niveau waar ik heb hebben. Dit is de laatste week waarin ik de luchtvochtigheid eigenlijk graag wat hoger had gehad (tussen de 60 en de 75 procent). Ik heb hier denk ik een hele eenvoudige oplossing voor maar bewaar die voor de volgende kweekronde. Voor deze ronde maakt het niet veel meer uit, want vanaf volgende week moet de luchtvochtigheid toch omlaag.

De dames drinken nog steeds lekker maar zitten nog wel op dezelfde waardes van 1,1 liter water met voeding per twee dagen. Tijdens het opruimen van een kastje kwam ik nog een flesje Green Sensation van 250 milliliter tegen. Het flesje zit nog bijna vol, en moet genoeg zijn voor de rest van de kweekronde. Ik voeg dit inmiddels ook toe aan het water.

Het is alweer de achtste week van deze kweek, en dan is het tijd om ook even naar het energieverbruik te kijken. De afgelopen acht weken is er 209.9 kWh aan stroom verstookt. Dat betekent het volgende in harde euro’s: 209,9 kWh verbruikt x 0,22 euro = €46,18 euro aan stroom.

 

Solar Space Bucket

Over naar mijn spielerei, de Solar Space Bucket. Vorige week liet ik weten een nieuwe lamp daarvoor besteld te hebben maar die komt in verband met de coronacrisis wat later…

Dat betekent echter niet dat er niets gebeurd is in de kweekregenton. Ik ben inmiddels al druk aan het testen en met het mooie weer zag alles er top uit! De accu ging bijna niet leeg en laadde supersnel op. Maar als het regent en bewolkt is, zijn de gegevens helaas wat minder hemels. Dat wil niet zeggen dat het erg slecht is maar meer volgens de berekening die ik had gedaan. Ik heb er zit nu ook een camera in die ook al een aantal dagen meedraait. Die beelden zijn onder meer terug te zien in de (k)weekvideo van deze week.

(K)weekvideo

Deze week helaas nog steeds problemen met één van de camera’s maar dat is volgende week opgelost. De zero 3 camera is verhuisd vanuit de G-Kit XL naar de Solar Space Bucket voor de eerste testbeelden. De dames steken hun kracht nu in de bloei en groeien niet veel meer; je ziet de toppen wel langzaam dikker worden.

Volgende week in mijn kweekavontuur: zijn de Frisian Ducks alle drie paars? Heeft de Critical Orange Punch al een wandelstok, en hopelijk is de lamp voor de Solar Space Bucket dan gearriveerd…

Willie Wietman

(advertentie)