(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het was een heerlijke week om eens lekker te klussen, en dat heeft Willie dan ook gedaan. Om zijn Solar Space Bucket (micro-kweekruimte in een oude regenton) milieuvriendelijk te maken, sloot hij hem aan op twee zonnepanelen en een accu. De Critical Orange Punch en Frisian Ducks bloeien ondertussen netjes door.

Het schiet alweer op met deze ronde. Inmiddels mag ik de zevende kweekweek en de vierde week van de bloei tellen. Het liep deze week op rolletjes. Met de planten althans, op softwaregebied zat het niet zo mee. De temperatuur en luchtvochtigheid datalogger had besloten zich te resetten na een batterijwissel. Hierdoor heb ik geen gegevens van het klimaat deze week. Wat ik wél heb is een update over de Solar Space Bucket maar dat komt straks. Nu eerst eens een kijkje nemen in de CNNBS G-Kit XL 315 Watt CHM.

De dames worden steeds dorstiger en drinken inmiddels al 1,1 liter water met voeding per twee dagen. Qua mengverhouding gebruik ik nog steeds het voedingsschema van Plagron. De Critical Orange Punch is nog aan het herstellen van de ontmoeting met de 315 Watt CMH lamp. De schade lijkt mee te vallen en de top herstelt zich goed. De Critical Orange Punch heeft een hoogte van 58 centimeter en groeit dan nog eens 37 centimeter naar links. De eerste trichomen zijn inmiddels al te zien.

 

De eerste van de drie Frisian Ducks staat er ook netjes bij. De bruine bladpunten zijn niet erger geworden en lijkt toch met het voedingstekort van vorige week te maken hebben gehad. Ze heeft inmiddels een hoogte van 61 centimeter. De tweede Frisian Duck is wat dikker. Ze zit van onder tot boven vol met bloemen die lekker dicht tegen de stam aan groeien. Ze heeft een hoogte van 60 centimeter.

De derde Frisian Duck is vergeleken haar andere zusters een reus. Het is wel een slanke dame. Ik heb haar onder het armatuur vandaan gehaald. Ze begon hem namelijk aardig omhoog te duwen. Ze heeft een een hoogte van maar liefst 81 centimeter. De trichomen komen nog niet echt op gang bij de Frisian Ducks.

Solar Space Bucket

Het was heerlijk weer om te klussen de afgelopen dagen, en dat heb ik dan ook gedaan. De twee zonnepanelen van vorige week heb ik geïnstalleerd en als volgt aangesloten.

De zonnepanelen zijn aangesloten op een Landstar LS1024B laadregelaar (blauw omringt). Die kan via een wifi module (rood omringt) uitgelezen worden, middels een app op je mobiel. De laadregelaar zorgt er vervolgens voor dat de accu opgeladen kan worden. De accu is een 12 volt 110 Ah deep cycle accu.

De 12 Volt stroom in de accu moet worden omgezet naar 220 Volt, zodat er een lamp op kan gaan branden. Dit gaat via een omvormer van 150 Watt van Duracell (paars omringt). Die maakt van de 12 Volt, 220 Volt die door de lamp gebruikt kan worden. Het groen omringde kastje is een accugard. Die registreert het voltage van de accu en de tijd dat deze opgeladen wordt, en stopt dit een een mooi grafiekje.

Het plan is om de lamp aan te laten gaan om 12 uur in de nacht, en dan een uit te laten gaan om 12 uur in de middag. Beter bekend als het 12/12 lichtschema. Ik kies bewust voor deze tijden, zodat de accu na 6 uur ondersteund gaat worden door de zonnepanelen. De lamp die ik ga gebruiken is nog vanuit China onderweg. Die zal ik volgende week aan jullie voorstellen.

(K)weekvideo

Deze week ging het niet helemaal goed met één van de camera’s, waardoor ik maar een halve week aan beeldmateriaal heb. Maar dat mag de pret niet drukken want gelukkig heb ik meerdere camera’s in de G-Kit XL staan. De dames zijn gestopt met strekken en gebruiken hun kracht nu voor het ontwikkelen van de bloemen.

Volgende week in mijn kweekavontuur: Zijn er trichomen te vinden op de Frisian Ducks? Blijft de Critical Orange Punch rechtop staan? Welke lamp kwam uit China?

(advertenties)