(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Van kelders tot zolders tot hele loodsen, wietplanten kunnen overal groeien en zolang je ze maar de juiste verzorging geeft doen ze dat ook. Maar voor hobbykwekers die hun huis niet helemaal willen verbouwen, is een kleine kweektent of een kweekkast verreweg de beste keus, dus welke kies je?

Zoals je zult begrijpen kun je niet in iedere tent kweken maar gaat het hier over speciaal daarvoor bestemde kweektenten. Deze zijn er voor gemaakt om een plaats te bieden aan lampen, ventilators, koolstoffilters, ventilatiesystemen planten en meer. Een goede kweektent of kast heeft reflecterende binnenwanden en is stevig genoeg om zware koolstoffilters en kweeklampen veilig aan op te hangen.

Kweekkasten en -tenten zijn meestal rechthoekig gevormd en zijn verkrijgbaar in een keur aan formaten een hoogtes. Voor sommige modellen is een aparte aanvullende module verkrijgbaar waarmee je de kweektent of kast in hoogte kunt uitbreiden. Dit kan handig zijn wanneer je wietplanten te groot worden, en in de lamp dreigen te groeien. Je plafond moet dan natuurlijk ook wel hoog genoeg zijn. Sommige van de hogere kweektenten zijn meer dan 2 meter hoog en bieden ruimte aan de hoogst groeiende wietrassen.

Toen kweektenten nog niet zo lang op de markt waren hoorde je vaker verhalen over goedkope modellen die gemaakt werden van materialen die giftige gassen op wietplanten loslieten wanneer ze in gebruik werden genomen. Deze giftige gassen waren afkomstig van de goedkope materialen en waren natuurlijk geen goed nieuws voor de cannabis die in deze tenten werd geproduceerd.

Wanneer je een kweektent gaat aanschaffen, doe dan even wat onderzoek en vraag de verkoper naar de materialen die in de tent verwerkt zijn. Vraag of er een probleem kan voordoen met giftige gassen. Het beste koop je je kweektent bij een gespecialiseerd bedrijf, ga liever niet voor een goedkoop model op ebay of marktplaats. Hoe goedkoper de kweektent is, hoe waarschijnlijker het is dat hij niet stevig genoeg is voor al de benodigde apparatuur of dat naden en ritsen uitscheuren. Om nog maar te zwijgen van ongezonde materialen.

Wanneer je een volledig ingerichte tent of kast koopt, let er dan ook op of de lamp en het afzuigsysteem aan alle eisen voldoen. Hitte kan een probleem worden wanneer de lamp en de afzuiger niet goed op elkaar aansluiten qua vermogen. Let ook op de veiligheid: zit er een schakelklok met een relais bij de compleet ingerichte kweektent? Heeft de lamp een veilige elektronische ballast of zit er een analoog voorschakelapparaat bij, deze kunnen namelijk nogal heet worden.

Gorilla kweektenten zijn een van de beste kweektenten op de markt, ze zijn standaard hoog genoeg en zeer sterk. Sterk genoeg om jezelf een paar keer aan op te trekken als je zou willen. Erg indrukwekkend! Maar ook andere merken kweektenten en kasten zijn goed om mee te kweken. De tenten van Secret Jardin en Homebox (growlab) en de kweekkasten van G-Tools bieden ook een prima ruimte voor je planten om veilig in te groeien. Let er in ieder geval op dat je kant en klare kweekruimte:

  • een stevig frame heeft waar tenminste 75 kilo aan apparatuur aan kan hangen.
  • genoeg lichtdichte openingen heeft voor de luchtin- en uitlaat en alle benodigde kabels.
  • stevige ritsen en naden heeft.
  • een goed reflecterende binnenkant heeft.
  • gemaakt is van stevig, maar niet-giftig materiaal.
  • uit te breiden is in de hoogte, mocht dat nodig zijn.
  • een waterdichte bodem heeft.
  • goede garantievoorwaarden heeft.
  • de juiste maat heeft voor wat je erin wil doen, denk ook aan extra ruimte voor een (zwenk)ventilator.
(advertentie)