(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Man, de kilo’s (verspilde) hasj vliegen ons de laatste week om de oren. Vorige week nog 3 gasten in Spanje die op klaarlichte dag een boot uitlaadden op een strand, nu 2 Zweden bij Waddeneiland Schiermonnikoog. Zeilboot vol hasj, maar niet kunnen… zeilen.

Op de Waddenzee stikt het van de zeilboten, dus op zich is het idee om hasj vanuit Nederland te smokkelen met een zeilboot niet eens zo slecht. Okay, het is een eindje karren naar Zweden maar de marktprijzen voor het zwart/bruine goud maken veel goed. Dus zogezegd, zo gedaan. Jammer alleen dat de twee Zweden met dit geniale smokkelplan vergeten waren om een fatsoenlijke zeilcursus te nemen voordat ze aan de klus begonnen.

De reddingswerkers die de hasjprijs in Zweden weer wat hebben opgejaagd...

De reddingswerkers die de hasjprijs in Zweden weer wat hebben opgejaagd…

We citeren nu even de lokale Wadden-media, want eerlijk is eerlijk: zelf hebben wij ook geen kaas gegeten van zeilen.

“Bij aflopend tij liep hun met hasj beladen zeiljacht muurvast bij de veerdam van Schiermonnikoog. De verdachten die een paar dagen in de jachthaven van Schiermonnikoog hadden gelegen, kozen afgelopen donderdagavond het ruime sop, waarschijnlijk met de bedoeling om langs de kust naar Zweden te koersen. Zij vertrokken echter anderhalf uur na hoog water en dan is de kans op vastlopen groot in de verraderlijke geulen onder het eiland. Dat gebeurde ook. De gealarmeerde KNRM trof het gestrande kieljacht aan op het wantij iets zuidoostelijk van de veerdam.”

Zeg nou zelf, bijna poëzie toch? Al zullen de twee gestrande Zweden er wel iets anders over denken, want toen de reddingswerkers het zeiljacht onderzochten op eventuele lekken, ontdekten ze een partij pakketjes met die welbekende ‘verdachte geur’ onder de vloerplanken. Hup de politie gebeld en inderdaad bleek het hasj te zijn, die voor die geur verantwoordelijk was. De politie spreekt van ‘een grote hoeveelheid’ en arresteerden de twee Zweden, die nota bene lagen te pitten bij een van de KNRM-mannen die hen eerder gered had…

(advertenties)