(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Nederland staat dan wel bekend om zijn Gouda, Edammer en de Alkmaarse kaasmarkt, maar de enige Cheese die écht telt komt uit de UK. Zoals deze van General Fry Eye, die we nergens anders leerden kennen dan op Jamaica. Hij kweekte een dikke bonkige portie Cheese op zijn thuiseiland, maak je op voor een vet, druipend kaasverslag: zo wordt Cheese in de UK gekweekt.

Door: General Fry Eye

 

IMG-20160722-WA0008 1

Wietsoort: Big Buddha Cheese x Cheese (reversed female)

Effect: Een goede wietsoort voor lichaam en geest, geeft een energiek en euforisch gevoel maar tegelijkertijd een heldere kijk op de wereld. Big Buddha Cheese geeft je motivatie om dingen te ondernemen en laat de creativiteit vloeien. Maar let op want als je er teveel van rookt zul je gegarandeerd een diepe couch-lock ervaren en zullen alle plannen die je had een paar uur moeten wachten.

Medicinaal: Medicinaal gezien is deze Cheese vooral geschikt voor patiënten die met spanningen, angsten en stressklachten worstelen. De wiet kan gebruikt worden als antidepressiva of een milde pijnbestrijder ter vervanging van aspirines.

Smaak: De smaak van deze nieuwe terug gekruiste Cheese van Big Buddha is fruitig te noemen en heeft die sterke ‘kazige’ nasmaak waar de Cheese haar aam aan dankt. Indringend, fruitig en daarna de vette onmiskenbare aroma’s van een old school UK Cheese.

Gebruikte apparatuur: Een vierkante kweektent van 1,4 bij 1,4 meter, Primeair fancontroller, Rhino koolstoffilter, Goldstar Maxibright luchtgekoelde reflector met een Maxibright Pro dimbare ballast (400 tot 600 Watt), twee buisventilatoren om lucht door de 125 mm slangen naar binnen en buiten te blazen.

Cheese stekken

Om de kweek te kunnen beginnen nam ik 18 stekken van mijn moederplant die ik in stekkengel doopte en onder twee Maxibright fluorescente T5 lampen liet wortelen in Root Riot Sponge Pots. Uiteindelijk had ik maar 9 stekken nodig maar ik wilde me ervan verzekeren dat ik geen tijd zou verliezen aan eventuele uitvallers. Achteraf wortelde iedere stek binnen een paar dagen zonder problemen, en dus kon ik een vriend met 9 reeds gewortelde stekken verblijden. Altijd leuk om de groene liefde te kunnen verspreiden!

Groeifase

Deze Cheese is een vergevingsgezinde plant voor beginners en is erg makkelijk te kweken voor wie een druk leven heeft en niet ieder uur van de dag in een kweektent kan zijn. Een soort die je niet al teveel problemen zou moeten bezorgen maar je wel een heerlijke voorraad eersteklas wiet voor eigen gebruik oplevert. Ik heb de planten 7 weken in de groeifase gelaten onder de twee T5 lampen. Ze groeiden prima en werden daarna overgezet in de 1,4 bij 1,4 meter grote kweektent voor de bloeifase. Ik verpotte de dames op dat moment meteen in 15 liter potten, woop woop! Tot de tweede dag van de bloeifase heb ik de planten geen flesvoeding gegeven maar voor de bloeifase zelf gebruikte ik voedingslijn van Bio Nova omdat ik daar bij eerdere kweekrondes geweldige resultaten mee heb gehaald.

Bloeien en Jamaica

Het was een makkelijke ronde zonder problemen om te vermelden. In de eerste bloeiweek lieten de planten een fantastische explosieve groei zien. De eerste bloeiharen verschenen al op de eerste dag van de tweede bloeiweek. Aan het begin van de derde bloeiweek verschenen werkelijk overal toppen, mooie gezonde planten!

Na twee weken bloeien en voeden gaf ik de cheesedames schoon water te drinken, ik moest voor belangrijke zaken naar Jamaica, aangezien mijn bruine kleurtje bijna helemaal was verdwenen

Na twee weken bloeien en voeden gaf ik de cheesedames schoon water te drinken, ik moest voor belangrijke zaken naar Jamaica aangezien mijn bruine kleurtje bijna helemaal was verdwenen. Ik ging naar het eiland om rastaman en goede vriend Poogle te bezoeken en zijn waterpijp te roken. Shout out voor Poogle en een hele grote shout out voor mijn broer thuis die de planten tijdens bloeiweek nummer drie en vier geweldig verzorgd heeft.

Ik kwam terug aan het begin van week vijf en de dames zagen er geweldig uit, mijn broer had het rustig aan gedaan met de meststoffen en er was geen enkel vuiltje aan de lucht. Alle bladpunten waren mooi groen en geen enkele plant vertoonde problemen. Ik bedankte mijn broer voor zijn goede zorgen en gaf de dames de opvolgende twee weken schoon water te drinken. Binnen een week na mijn twerugkomst, aan het einde van de vijfde bloeiweek dus, begonnen de planten de eerste herfst tekenen te laten zien. De reserves in de bladeren werden aangeroepen en begonnen licht te vergelen.

IMG-20160722-WA0000

Oogsten

De vergeling was geheel volgens de planning en alles ging goed. Ik moest hier en daar wat topzware takken ondersteunen wat ook altijd een goed teken is. Ondertussen hadden de planten er zeven weken en drie dagen bloei op zitten en waren ze mooi rijp voor de oogst. Tijd om het licht uit te zetten voor de laatste 48 uur van het leven van deze dames en ze voor te bereiden op de grote dag.

12 uur knippen en schaar-hasj van mijn schaar afschrapen en tot mooie kleine balletjes draaien om later te kunnen roken terwijl ik Jah Rastafari voor deze mooie oogst zou bedanken

Ik heb genoten van de 12 uur die het het knippen van deze negen heerlijke dames in beslag nam. 12 uur knippen en schaar-hasj van mijn schaar afschrapen en tot mooie kleine balletjes draaien om later te kunnen roken terwijl ik Jah Rastafari voor deze mooie oogst zou bedanken. Ik hing alle toppen10 dagen te drogen op een wasrek in de grote kweektent met de temperatuur ingesteld op 18 graden.

Daarna knipte in de wiet van de stammen en bewaarde ik ze nog eens tien dagen in kartonnen dozen, waarna ik deze heerlijke Cheese uiteindelijk in glazen potten stopte om te laten curen. De klus was geklaard na het wegen. Iedere plant heeft zo’n 50 tot 55 gram plakkende vette zoete Cheese opgeleverd.

Ice-o-lator

Het is altijd een goed idee om het heerlijke knipafval dat je aan je noeste arbeid (en risico) overhoudt door een setje Bubble Bags heen te halen voor wat lekkere Ice-o-lator hasj. Ik gebruik zelf een set van vijf zakken van een bedrijf genaamd Healthline. Zij maken zaken die helemaal uit zeefgaas bestaan en daardoor veel sneller uitlekken dan de meeste andere bubble bags waarvan alleen de bodem uit gaas bestaat. Als je een goede uitleg wil en een stap voor stap handleiding voor het maken van Ice-o-lator, check dan dit artikel. Nikka T. is een ware kunstenaar op het gebied van Ice-o-lator en maakt er zelfs concentraten mee die je kunt dabben. Ik had het genoegen om zijn techniek in Jamaica uit eerstehand van hem te leren, een geweldige ervaring!

Ik doe minstens vier rondes of meer. Tot er bijna helemaal niets meer uit de zakken komt. Ik rook veel wiet en veel hasj en de hasj die ik uit de laatste ronde haal is van dezelfde uitstekende kwaliteit als die van de eerste ronde

De meeste mensen die ik spreek, doen maar één ronde in de Ice-o-lator zakken, soms halen ze hun wiet of knipafval en nog een tweede keer doorheen maar dan houdt het op.Ik doe minstens vier rondes of meer. Tot er bijna helemaal niets meer uit de zakken komt. Ik rook veel wiet en veel hasj en de hasj die ik uit de laatste ronde haal is van dezelfde uitstekende kwaliteit als die van de eerste ronde.

Hier in Schotland gaan we door met roeren en zeven tot we geen hasj meer in de zakken vinden of onze ijsblokjes gesmolten zijn. Smelt het ijs te snel dan doen we er meer ijs bij om de temperatuur opnieuw te verlagen. Een goede tip is om je ijs en je wiet in een emmer te roeren en pas daarna door de bubble bags te gieten. Wanneer je in de zakken zelf gaat roeren, kunnen de zakken scheuren of snel verslijten. Alles bij elkaar heb ik nog eens 12 gram fantastische ice-o-lator hasj aan mijn knipafval overgehouden. Ik veranderde groen in goud, het is zeker de moeite waard om te doen man!

Tot slot een waarschuwing voor wie deze Cheese ook eens zou willen kweken. Zorg ervoor dat je een nieuwe koolstoffilter bij de hand hebt want de soort kan ontzettend aangenaam stinken en je kweek op die manier verraden.

Delen via
Lekker bezig!
(advertenties)